Politikai közvéleménykutatás és eszmecsere

Honfoglalás balról

Honfoglalás balról

NFR

A Nemzeti Félelem Rendszere

2017. szeptember 09. - Kék Géza

Kedves Olvasó!

A blog indulása óta próbáltam rájönni, hogy egy Fidesz-szavazó számára mi is olyan kívánatos a kormánypártban (incl. KDNP...). És arra jutottam, hogy a nagy többség egyszerűen Fidesz-hívő, amit valószínűleg még a polgári körök idején sikerült ennyire mélyen beleverni az emberek fejébe. Másik nagy csoport a migránsellenes nemzetvédőké (és idesorolnám azokat is, akik a kormánypárti média befolyása alatt állnak), akik a kormány retorikájára fogékonyak és inkább elhiszik, hogy az EU nagyobb veszélyt jelent a magyar függetlenségre, mint Oroszország. Vannak még a zsírosbödön mellett ülők, a felső 10%, akik nagyon jól jártak az adórendszerrel; az alsó 10% pedig egy zsák fáért szívesen beül az utaztatófurgonba, még ha olvasni nem is nagyon tud, megmondják neki, mire ixeljen. Mások, bár nem szeretik a kormány intézkedéseit, nem látnak alternatívát, a többi pártot életképtelennek tartják. És vannak, akik félnek, mert szerintük már kiépült a totális diktatúra, és, mint Rákosi idején, ha nem tapsolnak, eljönnek értük és kisemmizik őket...

És erről az utolsó csoportról szeretnék megosztani egy személyes történetet:

A blog indulása után már, elkezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy mivel engem is nagyon érdekel a politika, akár aktív résztvevőként is beszállnék. Talán azon nem lepődik meg senki, hogy nem a Fidesz érdekelt elsősorban. És nem is a KDNP. Aztán csatlakoztam is támogatóként az egyik formációhoz, amelyik szimpatikusnak tűnt, és a hónapok során az is maradt. Aztán egyszer csak felmerült, hogy az országgyűlési választásokon egyéni választókerületi indulóként akár még szóba is jöhetnék. Amit aztán a családdal meg is akartam beszélni. No de...

Teljes, kétségbeesett ellenállásba ütköztem. És nem ideológiai okokból.

A nagymamám teljesen kiborult, hogy (főleg az adott körzet erősen jobboldali mivoltja miatt) olyan emberek szavazataiért szállnék harcba, akiknél esélyem sincs, és csak leégetném magam, és a rossz eredményem miatt örökké búcsút inthetek a politikai karriernek. A felmenőim között pedig találnának párttagot is...

Édesanyám ennél sokkal szerteágazóbb magyarázattal támasztotta alá a félelmeit. Szerinte, mivel állami finanszírozott hallgató vagyok, rögtön búcsút inthetnék a diplomának, ahogy a testvéreim is a későbbiekben, és az állami szférában dolgozó édesapámat is csak kirúgatnám, "mert ezek a szemét g*cik" mindent tudnak, és ha valaki fel meri venni velük a kesztyűt, azt azonnal megsemmisítik. Minden vezető pozícióban az amúgy szakmához nem értő, de hű spicliik ülnek, és a renitensek életét egy tollhúzással meg tudják keseríteni. A jelenlegi ellenzék is kap részesedést, azért bénáznak ennyit (egy Dávid Ibolya-nyilatkozatot emlegettek ezzel kapcsolatban, de nem találtam meg, ha valaki tud linket küldeni, megköszönném), tehát a rendszer egy rakás szaru, és nem lehet mit tenni, csak lejáratnám magam és egy életre földönfutó lennék. Meg az egész családom.

¿Ez mennyire lehet reális félelem?

¿Egy jelöltség miatt tényleg eltiporna az atommeghajtású kormánygépezet?

¿És ha igen, ez normális itt, Európában, a XXI. században?

Képtalálat a következőre: „orbán viktor foci”

A bejegyzés trackback címe:

https://honfoglalasbalrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7312818180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.10. 07:42:43

Totális tévedés.

A Fidesz-szavazók 90 %-a NEM Fidesz-hívő.

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.09.10. 12:35:44

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Ennyi volt a mai munka? Ez édeskevés. Ennyiért nem számolhatom el magának a hétvégét tovaris.

Medgar 2017.09.10. 12:39:24

Tévedésben élsz sajnos. Én nem vagyok fidesz hívő, nem is szavazok rájuk. DE az ellenzék megnyilvánulásai alapján rájuk sem, és a legtöbb ismerősöm szintén így van ezzel.

DR. Smit Pal 2017.09.10. 16:36:57

"És vannak, akik félnek, mert szerintük már kiépült a totális diktatúra,"

Es mi ezzel a problema ? Akit maskepp nem lehet ravenni hogy a fideszre szavazzon, az feljen.
2006-ban erdekes meg semmi problematok nem volt a felelem keltesel.
Amikor csak tomegbelovetessel, lovasrohammal, kardlapozassal, szemkilovessel, tudtatok ravenni az embereket, hogy ratok szavazannak, akkor meg semmi problematok nem volt a felelem keltessel.
Most hirtelen milyen erzekeny lett a liberalis oldal.

HABONYKOMMANDO 2017.09.10. 17:16:53

"Ez mennyire lehet reális félelem?""

Garantalom hogy teljes mertekben. A 18-valasztas megnyerese utan te, es a kedves libsi csaladod es persze az osszes tobbi hibbant libbant mentek a dunaban.
Nem a levegobe beszelunk, van okotok felni. Az unio majd biztos megint rinyalni fog egy sort, de leszarjuk, ez itt magyarorszag.

Kék Géza 2017.09.10. 18:04:00

@DR. Smit Pal:
@HABONYKOMMANDO:
1. És a baloldalra nem is szavazott senki és meg is bukott. Mert a szavazóik kiábrándultak. Ha ezzel példálóztok, csak azt támasztjátok alá, hogy a Fidesz is meg fog bukni.
2. És szerintetek ez rendben van? Hogy ha a másik oldal csinálja, baj, de ha a ti szimpatizáltjaitok, akkor rendben van? És nem baj hogy ha embereket a Dunába lökik??? Normálisak vagytok?
süti beállítások módosítása