Politikai közvéleménykutatás és eszmecsere

Honfoglalás balról

Honfoglalás balról

A felvásárolt ellenzék

After Beaverfieldmarketplace

2018. március 29. - Kék Géza

Kedves Olvasó!

A blogot lassan egy éve azért indítottam, mert szerettem volna kommunikálni a Fidesz(-KDNP) szavazótáborával arról, hogy miért támogatják a Fideszt (és a KDNP-t). Szerettem volna konkrét érveket kapni, és ezeknek az érveknek utánajárni, hogy objektíven ítélhessem meg a kormány munkáját. 

Hamar be kellett látnom, hogy a "Fidesz-szavazók" részben legalábbis csak bértrollok, és normális kommunikációra képtelen voltam velük. Persze eleinte utánajártam az általuk leírtaknak, mert igenis a 2.-3. Orbán-kormánynak is voltak helyes intézkedései. Többször megkaptam, hogy sokkal jobbak a gazdasági mutatóink, mint Gyurcsány alatt. True story. De Gyurcsány csúfosan megbukott és elsüllyedt az MSZP-DK-val együtt, tehát a hozzá való hasonlítgatást elég értelmetlennek tartom. Mintha a sztálini Szovjetunióhoz viszonyítanánk a sajtószabadság állapotát.

Márki-Zay Péter február 25-én letarolt egy narancsligetet. Egy kőfideszes körzet kőfideszes megyei jogú városának polgármesteri székét szerezte meg, mert ő volt az egyetlen ellenzéki kihívó (more or less). Ezzel megmutatta, hogy egy helyben erős kihívó bárhol megverheti a Fideszt, csak elaprózódni nem szabad: az emberek jobban akarják a kormányváltást, mint az ideológiai vitákat.

¿Hogyan reagáltak a pártok?

Hirtelen mindenki össze akart fogni, akár az ördöggel is, hogy megdöntsék a NER-t. Tucatnyi tárgyalás folyt, nagyon kevés sikerrel. Az MSZP 4 éve szajkózza a közös indulást, a közös listát, a koordinált jelöltállítást (PM, DK included). Erre amikor végre úgy tűnik, van értelme, felcsillan a kormányváltás halvány reménye, a szocik a legnagyobb kerékkötők. Már az is gyanús volt, amikor a váratlanul jól menő MZP kampány közepén Szanyi Tibor beböfögte, hogy de inkább legyen szocialista értékrendet valló jelölt is / https://24.hu/belfold/2018/02/07/szanyi-tibor-szembeszallt-az-mszp-vel/ /. Aztán a nagy eufóriában valószínűleg a Fidesz másodszor is lehűtötte a simlis szoci vezetőket, akik valószínűleg jobban függenek a kormánytól, mintsem tényleg le akarnák váltani őket / https://444.hu/2018/03/14/leszoltak-az-mszp-vezetesebol-videkre-hogy-ne-varjanak-az-lmp-vel-sem-lesz-osszefogas /.

Gyurcsány Ferenc is nagyon felizgult, gyorsan meghívott mindenkit a DK-val való egyeztetésre, sőt Szél Bernadettel szemben vissza is léptek. Annak meg az lett a végeredménye, hogy egy LMP-s jelölt, Vágó Gábor lerészegezte Gyurcsányt és Molnárt, amire ők meg beperelték / https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/19/az_lmp-s_vago_gabor_reszegseggel_vadolta_gyurcsanyt_aki_ezert_perel/ /. Bravó! Így kell összefogni!

Az LMP-nek amúgy is voltak gyanús ügyletei: egy Szabolcs megyei körzetben véletlenül felkerült az egyik számlálóbiztos neve is a lapra / https://index.hu/belfold/2018/03/04/kisvarda_lmp_alairas_hamisitott_feljelentes/ / aminek amúgy eléggé csőbehúzás-szaga volt; aztán az egyik jelöltjük, a zuglói Barta János be is ismerte, hogy kapott fideszes segítséget a gyűjtéshez, amiért ki is rakták a pártból / https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/28/lmp-s_beismerese_a_fidesz_is_gyujtott_az_lmp-nek_ajanlast_meg_is_lepodtem/ /

A Jobbik úgy tekint magára, mintha tényleg elegendő támogatottsága lenne a kormányváltáshoz, nem tárgyal. Lehet, hogy az ÁSZ büntetés kényszeríti őket arra, hogy 106 jelöltjük és 700 milliós állami támogatásuk legyek, de ha nem lesz kormányváltás, az vastagon az ő felelősségük lesz. Pedig úgy tűnt, ők még elég komolyan vették a kormányváltást.

A DK is elég vehemensen akar kormányt váltani. Az, hogy a szlogenjük "Gyurcsánnyal megcsináljuk" azt sugallja, hogy azon felül a 7%-nyi Gyurcsány-fanatikuson felül mást nem is próbálnak megszólítani; de a kolozsvári videójuk tényleg undorítóra sikerült. / https://www.youtube.com/watch?v=fjZhypxNKng / Teljesen valid dolog, hogy vannak emberek, akik nem értenek egyet a határon túliak szavazati jogával, erről lehet vitázni, ezt lehet képviselni, de uszítani semmiképpen sem

Az Együtt a PM nélkül bezárt, lehúzhatta a rolót. Hátba lettek szúrva, ez tény, de azután berohantak a f@szerdőbe egyedül. Veszett helyzetből pedig hiába egyezkednek már, nem veszi őket komolyan se Karigeri, se Berni / https://www.youtube.com/watch?v=QZxsA2NMXUo / ez a videó a legalja...

A Kutyapártot a magyar politika fényes csillagának tartottam. Fantasztikus módon tudták megmozgatni a politikai passzívakat is és fel tudták hívni a figyelmet a kormány baromságaira. Imádtam a békemeneteket, a nemigenes népszavazást, a buszmegálló-felújításokat, és bár Csirke az m1-en nekem egy kicsit sokk volt már, a lakosság nyitottabb része rajongott érte, és tényleg történelmi performanszt hoztak össze. De az országos listával - szerintem - többet ártanak, mint használnak. Jó, hogy sok kiábrándultnak alternatívát biztosítanak, de program és felkészültség nélkül nekifutni ennek, bármilyen nemes cél is vezérli őket, felelőtlenség. Európában több viccpárt is járt már sikerrel, de ezeknek volt az ingyen sör-örök életen túlnyúló, kidolgozott programjuk is. Én szorítok nekik, de az országos lista akkor is túlzás.

 Last but not least marad a Momentum. Eleinte ők zárkóztak el legjobban a bárminemű összefogástól, mert el akartak kerülni mindenféle összemosódási veszélyt, és a 2014-es "bal balsiker" sem támasztotta alá a választók szavazatának algebrai összegzésének hipotézisét. De MZP után belátták, hogy a lakosság nagy része kormányváltást akar, bármi áron. Ez nem 2014, ez 2018. Nyitottak is a 3 nagyobb blokk irányába, de partnerek nélkül nehéz...

Az MTA matematikusai amúgy kiszámolták, hogy ha valaki tényleg csak a Fidesz ellen akar szavazni, hogyan szavazzon: / https://qubit.hu/2018/03/28/egy-magyar-matematikus-kiszamolta-mennyit-er-a-szavazatod-a-valasztason / Listán a Momentumra, egyéniben a helyi legerősebb jelöltre! Tegyünk így!

Képtalálat a következőre: „momentum mozgalom”

Kellemes húsvétot!

Aztán kellemes kormányváltást! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://honfoglalasbalrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1813782302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2018.03.29. 22:55:22

21:29
Vérmérgezéssel került kórházba, hazaküldték, tragédia lett a vége

MIÉRT NEM INTÉZKEDIK EZ A BAROM LELKÉSZ ROTHADT ZSIDÓ BALOG ???????? HOGY BASZNÁ MEG A KURVA ANYJÁT !!!

conchita wurst 2018.03.29. 23:26:37

az ellenzék vergődése vicces, de ha ezt kormányon csinálnák nem röhögnék azér
süti beállítások módosítása