Politikai közvéleménykutatás és eszmecsere

Honfoglalás balról

Honfoglalás balról

I’m gay to be proud

Avagy: Mindenki menjen a maga Pride-jára

2017. július 07. - Kék Géza

Aki valaha egy kicsit is beleolvasott a blogba, az rájöhetett, hogy én is a buzilobbi képviselője vagyok, ergo itt az ideje, hogy egy kicsit ajnározzam a Pride-ot.

pride-krisztian.png

Nem fogom.

Szerintem a lakosság nagy része elviselhetné egy nap az évben, hogy a lakosság kisebb része hadd vonuljon végig felszabadultan az Andrássy úton, és akkor az aggódó szülők is kivételesen egyszer nem ide hozzák a gyerekeiket délután 3 és 6 között.

Ugyanakkor azt is megértem, hogy hiányos bőröltözékben, szájterpesztővel, pórázon négykézláb vonuló szexrabszolgákat egy helybéli sem szeretne látni az erkélyéről lenézve a délutáni szieszta alatt.

2012-ben kishazánk volt a házigazdája a Eurogames-nek, ami tulajdonképpen a meleg olimpia. Ezzel együtt sok más kulturális és szórakoztató program is elérhető volt a témával kapcsolatban, de ezt egy kibérelt sportpálya területén tették elérhetővé, vagyis csak az látta, akit érdekelt és odament. Ez is lehetne egy követendő példa. (Azért megemlíteném azt az apróságot, hogy a szélsőjobbosok miatt a helyszínt csak napokkal az esemény előtt merték kihirdetni, és több szervezőt is életveszélyesen megfenyegettek, egy zártkörű esemény miatt… amit konkrétan a „NÉGY FAL KÖZÖTT” csináltak… shame on all of you…)

A kirívó szélsőségeket megzabolázva azonban szerintem is van értelme a Pride-nak, mert egy történelmi emberi jogi akciónak adózunk vele tisztelettel. Akinek nem tetszik, tényleg foglalja el magát addig mással, amit a szélsőbb jobboldali érzelműek könnyűszerrel meg is tehetnek, hiszen

2017. VI. 8-án, a Pride napján Vecsésen a Jobbiknál is Jobbikabb, a Legjobbik tart alakuló-megemlékezés-ülés-gyűlés-eseményt az Identitesz, a Betyársereg és Érpatak polgármestere. Tehát aki velük ért egyet és kiemelt társadalmi problémának tartja, hogy Pápai Joci egy telefonos szavazás révén képviselhette Magyarországot az Eurovízión, MENJEN ODA! És ne a Pride-on hőzöngjön.

Idén szerették volna kordon nélkül megtartani a vonulást, de úgy tűnik, ez nem fog összejönni az ellentüntetők miatt. Szerintem durván meglepődne mindenki, ha az identiteszes dzsemborit liberális tüntetők miatt kilométeres kordonok közé kéne szorítani.

Én inkább nem megyek aznap Vecsésre, és hagyom, hogy csinálják, amit akarnak, még ha nekem nem is tetszenek az ügyeik; cserébe hagyják nekem (és ne egy kordonnak) nyugodtan eldönteni, hogy hol csatlakozom a Pride-vonuláshoz, ha idén először mégis kimennék.

Egy kis empátiát!

U.I.: Elnézést kérek a túlzott skatulyázásért, nyilván nem minden Pride ellenes tüntető lesz automatikusan szélsőjobboldali, és hogy köztük is több irányzat él, amiket most teljesen összemostam. De mindenképpen nagyon sok helyzetkomikumot érzetem abban, hogy pont ez a két esemény, az alfa és az ómega egy napra került.

A bejegyzés trackback címe:

https://honfoglalasbalrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3112646593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.07. 06:34:22

A homoklobbinak sose elég semmi. Mo-on már megkaptak minden jogot, sőt túl sok joguk van, mégis hisztiznek, köpködnek, gyűlölködnek.

Behajtó70 2017.07.08. 09:38:24

mindig van egy aberrált banda, akik mégegyenlőbbek akarnak lenni. régen az szdsz, most meg az anymore

BitPork 2017.07.08. 11:17:08

@MaxVal BircaMan HJCD: Birka! Ha már nem itthon vagy legalább hallgass...

@Behajtó70: Csak azért mert fancy , nem kell olyan dolgokhoz hozzászólni, amit nem értesz. Pláne nem olyanokkal kapcsolatban akikről semmit nem tudsz.
süti beállítások módosítása