Politikai közvéleménykutatás és eszmecsere

Honfoglalás balról

Honfoglalás balról

Megállítottam Brüsszelt

Fidesz-országjáráson voltam :)

2017. május 20. - Kék Géza

Mint már említettem, igyekszem nem csak a baloldali médiából értesülni a világ, az EU és Magyarország történéseiről. És mi sem lehetne a legnyilvánvalóbban közvetlen hírforrás, mint elmenni egy konzultációra a konzultációról. A héten végre az én választókerületem is sorra került.

Nem fütyörészni vagy rendbontani mentem, olyannyira nem akartam zavarni, hogy még pogácsát sem vettem. Fényképet is csak azután mertem csinálni, hogy láttam, hogy mások is kattintgatnak a sajtón kívül is. (Máskülönben a barátaim nem hinnék el, hogy ott voltam :D) Illetve, bizonyíthatnám a jelenléti ívvel, amire ugyan akármit írhattam volna, de szigorúan vették. Olyannyira, hogy amikor az adatfelvevő bácsi megengedően hagyott továbbmenni a pontos címem leírása nélkül, egy szervező rám talált, amikor már beültem, és visszatessékelt. Amúgy mindenki nagyon udvarias és kedves volt. Aranyos kis öregek voltak döntően, kimondottan jó hangulatban telt az ívönt. Voltam már ellenzéki programokon, nagyjából ugyanilyen struktúrájú viccelődéssel teltek azok is, csak ugye más nevekkel.

Hanem mégsem dobtam hanyatt magam az előadástól. A korábbi bejegyzésekhez írt hozzászólásaitok/ hozzászólásaik sokkal jobban elgondolkodtattak a Fidesz értékéről és eredményeiről, mint amit itt hallottam. Írtatok/írtak, utánanéztem, és láttam, hogy az Orbán-kormányok is értek el gazdasági sikereket, és több paraméterben is jobbak voltak a szocialista-szadeszes kormányoknál. (De összességében azért nem győztek meg... és a szocik sem...) Itt viszont csak az EU-szidalmazás és a Soros-anyázás ment, nagyon béna érvekkel, amik egy kicsit sem győztek meg, mert csípőből cáfolni tudtam (volna, ha nem lapultam volna, mint Orbán az EP-ben). Kezdve onnan, hogy az EU szerveit úgy kezelték, mintha nem lenne arányos reprezentációnk, és nem lenne beleszólásunk a döntésekbe; folytatva azzal, hogy pontos számokat csak olyan érveknél dobtak fel a táblára, ami illett a migráns-ijesztegetésbe, ahol nem támasztotta alá az érveiket, csak ködösen; addig, hogy elfelejtették, hogy Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjas volt. De mindenki lelkesen és együttérzően tapsolt.
/ https://www.youtube.com/watch?v=4Zw4_fxdhoQ /

De ez is megvolt. Annyi kérdésem lenne, hogy

¿Mi az értelme ezeknek a szeánszoknak, ha úgyis csak a saját szavazóbázis megy el, és nem fognak meggyőzni senki mást, mert nem mondanak semmi érdemlegeset vagy újat?

 Ki volt még ilyenen? Valamit rosszul csináltam? :D

tusszent.png

(az eredeti plakátmásolat forrása a Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

A bejegyzés trackback címe:

https://honfoglalasbalrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1512527155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyűrött Papír 2017.05.20. 13:50:01

Erőt mutat a saját bázis felé.
(Lusta vagyok sokat írni :)

Az Ellenálló 2017.05.20. 14:09:27

Valahogy bele kell verni az emberek fejébe, hogy: Soros, Soros, Soros, Simicska, Brüsszel, Soros.

Nagyorrú Barbi 2017.05.20. 14:21:19

"Valamit rosszul csináltam? " Igen, kedves gezarol. Rosszul csináltad, hogy annak idején nem folytál végig anyád lábán...

Pop40 2017.05.20. 15:44:14

@Nagyorrú Barbi:

Jól látod, a posztban taglalt agymosoda pont egy magadfajta majomnak való.

Nem mintha lenne agyad, amit mosni lehet.

Pop40 2017.05.20. 15:50:27

Vitya már csak és kizárólag a saját szavazóbázisának játszik, annak is a leghülyébb rétegének, senki más nem veszi be ezt az ámokfutást, amit művel.

Abban viszont igaza van, hogy amíg az ellenzék megosztott, addig az a szűk 1- 1,5 milla szellemi fogyatékos is elég lehet, hogy nyerjenek, ezért kell az ellenzéknek mindenképp összefognia, ha el akarja tüntetni Vityát meg a hazaáruló söpredékét.

Weißkopf 2017.05.20. 16:41:03

Mire jó egy ilyen szeánsz? Csak arra, hogy hergelje és egyben tartsa az Orbán-híveket. Nekik a legelképesztőbb hazugságokat is be lehet adni, mert ők a hit, nem a valóság talaján állnak.

Jakab.gipsz 2017.05.20. 17:46:46

A progresszív erők, rendszerint a tudományra, azaz (egymásra), hivatkoznak, ettől tudományosak és nagyon-nagyon okosak, ezért biztos ami biztos, No-bel, dijakat is osztogatnak.

Kivéve (matematikából), mivel a matekban nem lehet hazudozni, a díjazásból a matematikusok kimaradtak, ezek mind hülyének lettek nyilvánítva.

Kedves Géza neked minden magas.

Gyűrött Papír 2017.05.20. 18:03:39

"Miért maradt ki akkor a matematika a díjazott tudományágak közül? Valószínűleg azért, mert nem érdekelte és nem is tartotta úgy, hogy gyakorlati haszna lehetne a magas szintű matematikának. Inkább azoknál a tudományoknál maradt, amelyeket ő is megértett: fizika, kémia, orvostudomány, irodalom és béke (a közgazdasági Nobel-díjat a svéd központi bank alapította 1968-ban). Ő maga a fizika és kémia területén kutatott, de természetesen látta az orvostudomány hasznát is.

Van egy másik magyarázat is. Abban az időben már létezett egy rangos matematikai díj, amelyet éppen Mittag-Leffler alapított. Mittag-Leffler rávette II. Oscar svéd királyt, hogy díjazza a legjobb európai matematikusokat. Elképzelhető, hogy Nobel egyszerűen nem akart egy rivális díjat alapítani, inkább az őt érdeklő területekre koncentrált."

index.hu/tudomany/til/2015/10/04/nobel_feltekenysege_miatt_nincs_matematikai_nobel-dij/

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.05.20. 18:23:27

'Mi az értelme ezeknek a szeánszoknak, ha úgyis csak a saját szavazóbázis megy el, és nem fognak meggyőzni senki mást, mert nem mondanak semmi érdemlegeset vagy újat?'

Kevesled a fidesz 2/3át?

Én bevallom, befogott orral ugyan, de megint rájuk szavazok.

A gazdaság megyeget, a bérek emelkedgetnek, tehát a ballib kizárva. A Jobbik, hát nem tudo, majd meglátom. Mindenesetre próbáltam kommentelni az MNO-n, előmoderálnak, szürnek mindent mint atom, úgyhogy akkor jóvan, a Jobbikra sem szavazok.

theGentlemanus 2017.05.20. 19:45:44

"bevallom, befogott orral ugyan, de megint rájuk szavazok"

Bocs, de nem tudom megérteni ezt a hozzáállást. Nagyon sokan az országban így tesznek ezért újra és újra ugyanazt a két politikai erőt szavazzák meg (ballib, Fidesz). Soha nem szavaztam az MSZP és egyetlen utód pártájára sem,. A Fideszre volt, hogy igen, de már nem teszem, mert józanul próbálom meg őket értékelni, nem csinálok a politikából hitbéli meggyőződést. Vannak a porondon új pártok, Momentum, LMP. Szimpatikusak, mérsékeltek, nem szélsőségesek, van programjuk, elképzelésük és egy sokkal mérsékeltebb hangot ütnek meg. Miért nem akarnak az emberek rájuk szavazni? Az emberek úgy gondolják, hogy úgysem nyerhetnek? Ezzel a felfogással tényleg nem. Valóban vannak Fidesznek eredményei, a gazdaság tényleg megyeget. Mit is tettek ezért? Szigorú költségvetési politikát folytattak, próbáltak nem többet költeni mint a bevételük. Ennyi, ehhez nem kell agytrösztnek lenni. Mi lenne, ha nem szórnák el az EU-s pénzeket a haveroknak, értelmetlen, túlárazott beruházásokra, valódi versenyhelyzetet teremtenének.... Nem 3-4%-al növekednénk, hanem 8-10-el.

koala kóla 2017.05.20. 20:00:15

@theGentlemanus: Minden más országban így tesznek a szavazók, Németországban 1945 óta vagy SDP vagy CDU van, amerikában meg repek és demek.

Szóval nincs olyan illúzióm, hogy ezzel nagyban befolyásolom a világ menetét, de talán egy picit.

Nem vk fővárosi, tehát LMP momentum nekem semmmit nem mond.

'Szigorú költségvetési politikát folytattak, próbáltak nem többet költeni mint a bevételük. Ennyi, ehhez nem kell agytrösztnek lenni'

- mégse sikerült az elmúlt 30 évben csak a fidesznek, ez sajnos tény.

'Nem 3-4%-al növekednénk, hanem 8-10-el.'

Hát persze, mint a szomszéd országok. Nem, egyelőre nem látom a fideszben sem, mitől tudnánk mi jobbak lenni, mint a régió országai, meg ők se tudják, de legalább kipróbáltak ezt-azt. Ami nem jött be azzal leálltak és mást próbáltak/próbálnak ki. Ami a lopkodást illeti, nem vk. egy focistadion hívő, de messze túl van ez is tárgyalva, 200 mrd a stadionprogram összesen, a modern városok programra meg 2000 m illiárdot költenek és az csak 1 program. Szóval fejlesztgetés is van, persze túlárazva, de ez mindig is így volt.

Ha úgy nőttek volna a nettó reálbérek 1990 óta mint az almúlt 3 évben ma már Olaszország szintjén élnénk. Csodákat, 8% éves GDP emelkedést, főleg tartósan, felesleges várni, már a fele is nagyon szép lenne.

Pop40 2017.05.20. 20:18:07

@theGentlemanus:

"Valóban vannak Fidesznek eredményei, a gazdaság tényleg megyeget."

Muhahahaha

Ez az eu eredménye, nem a fideszes maffiáé, azoknak az egyetlen "eredménye", hogy az eus lóvé jó részét lenyúlják.

Néznéd meg a fidesz "eredményeit" meg a "megyegető gazdaságot" egy válság időszakában, vagy akkor, ha az eu beint fizetésügyileg.

Az nem eredmény, hogy kedvező nemzetközi környezetben, egy rakás eus támogatással még a fidesz se tud annyit lopni meg pusztítani, hogy ebből minden hatás eltűnjön.

conchita wurst 2017.05.20. 20:23:10

@Pop40: Lenyúlják az EU lóvéját a fideszesek.

A maszop meg az EU lóvéját is lenyúlta plusz a gigahiteleket is amiket felvettek a pógár kontójára.

Ebből megint fidesz lesz.

theGentlemanus 2017.05.20. 21:04:21

Kedves Koala Kóla!

A gond az, hogy a stadionépítés csak csepp a tengerben. Olyan mértékű ma Mo.-on a korrupció amilyen soha korábban nem volt. Sok-sok ezer milliárd forint tűnik el, ill. kerül egy szűk elit körébe. Annyi korrupciós ügy volt az elmúlt években, hogy az emberek a nagy részét már el is felejtetették. 20-25 évre bebetonozzák a haverokat, hogy akkor se legyen gond, ha netán nem őket választják meg legközelebb (trafik, földügyek, bank és takarékpénztárak). Emlékszel még amikor Horváth András kitálalt a NAV-nál, több ezer milliárdos Áfa csalásokról beszélt. A NAV egy hétvége alatt lefolytatta a vizsgálatot és nem találtak visszaélést :-) Olyan "pletykát" is hallani, hogyha egy vállalkozó bármilyen kapcsolatba kerül egy állami beruházással ill. a kormánnyal, legyen akár felcsúti polgimester alvállalkozójának az al-al-alvállakozója, automatikusan kikerül a NAV ellenőrzések alól. A gond az, hogy simán el tudom képzelni, hogy ez igaz. Szerinted milyen hatása van mindezeknek a gazdaságra?
A mindenkori kormánynak úgy gondolom van néhány alapfeladata, ezeket úgy hívják, hogy oktatás, egészségügy, szociális ellátás, nyugdíjrendszer. Bármelyiket nézzük, nagyon súlyos gondokkal küzdenek. Mit tett ez a kormány, hogy ezekben az ügyekben rendszerszintű előrelépés legyen? Nem részintézkedésekre gondolok, hanem olyanokra, ami a 4 éves cikluson túlmutat. Ezeken kívül rohadtul utálom azt a fajta politikai kommunikációt amit a Fidesz folytat. Közpénzből folyamatosan óriásplakátok és TV- rádió reklámokon ellenségképet kreál, uszít, félelmet kelt. Szóval nekem összességében inkább negatív mint pozitív a tevékenységük, ezért nem szavazok rájuk, de elismerem bizonyos intézkedésiket és részeredményeiket, mert próbálok nem elfogultan tekinteni rájuk.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.05.20. 21:30:55

Nagyon unom már a sok sorosozást, brüsszelezést. Aki eddig nem jegyezte meg, annak a koponyájába már sosem fognak információt bejuttatni. Nekem pedig mi hasznom van abból, hogy kívülről tudom a mantrát? Igen, tudom, látom, hogy mi folyik ellenünk, és elönti az agyamat a vér néha. Akkor még inkább, amikor azt hallom, hogy néhány féreg itthonról odaszalad árulkodni. De tenni én nem tudok ez ellen, akkor pedig kár tovább rongálni a lelki állapotomat. Megértettük a problémát, a kormány és a poltikusaink pedig tegyék meg azt, amit megtehetnek. Tájékoztassanak arról, hogy hol tart a meccs, de ne ostromoljanak a dogmával. Elég volt.

A migránsozás is túl sok már. Én igazán nem becsülöm alá a dolog jelentőségét, de ha ismét történik valami komoly dolog, akkor így már nem fog a hír kitűnni a szokásos napi adagból. Tartalékoljuk az erőt és a hatást a következő ostromra. Ha elmarad, nekem az is teljesen jó lesz. Nem fog elmaradni.

"elfelejtették, hogy Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjas volt."

Hagyd már te is ezt az ökörséget! Igen, akkor Soros még jó embernek látszott, de azóta kurva sok idő telt már el, és eközben megváltozott Soros, Orbán, én, te, meg az egész világ.

"Mi az értelme ezeknek a szeánszoknak, ha úgyis csak a saját szavazóbázis megy el..."

Semmi.

koala kóla 2017.05.20. 21:58:55

@theGentlemanus: 'A gond az, hogy a stadionépítés csak csepp a tengerben. Olyan mértékű ma Mo.-on a korrupció amilyen soha korábban nem volt.'

Tudod az, hogy megírja az zujság hogy korrupció van, meg a korrupció, az 2 külön dolog.

'Annyi korrupciós ügy volt az elmúlt években, hogy az emberek a nagy részét már el is felejtetették.'

És volt olyan amire van bizonyíték? Volt, a 4es metró ügye, semmi ehhez értékben még csak közeli sem volt, de javíts ki ha tévedek.

'Emlékszel még amikor Horváth András kitálalt a NAV-nál, több ezer milliárdos Áfa csalásokról beszélt. A NAV egy hétvége alatt lefolytatta a vizsgálatot és nem találtak visszaélést :-)'

Pont erről beszélek, mindenki azt mond amit akar, a zöld dossziét azóta se látta senki. És HA meg politikus lett vagy olyasmi.

'Olyan "pletykát" is hallani, hogyha egy vállalkozó bármilyen kapcsolatba kerül egy állami beruházással ill. a kormánnyal, legyen akár felcsúti polgimester alvállalkozójának az al-al-alvállakozója, automatikusan kikerül a NAV ellenőrzések alól. A gond az, hogy simán el tudom képzelni, hogy ez igaz. Szerinted milyen hatása van mindezeknek a gazdaságra?'

Elég megnézni, milyen állapotban van a gazdaság most és milyenben volt 2010ben, m inden egyes adat javult, és nem csak a válsághoz képest, hanem az azt megelőző 2006-2008hoz képest is.

'A mindenkori kormánynak úgy gondolom van néhány alapfeladata, ezeket úgy hívják, hogy oktatás, egészségügy, szociális ellátás, nyugdíjrendszer. Bármelyiket nézzük, nagyon súlyos gondokkal küzdenek. Mit tett ez a kormány, hogy ezekben az ügyekben rendszerszintű előrelépés legyen?'

Béreket emelt, szja-t csökkentett. A 2 ciklus alatt az eü. dolgozók bére 60%ot emelkedett, bár az átlag nettó bér is 50%kal több most mint a 2010es nettó 130. Persze ezeken a területeken mindig van mit javítani, de itt sincs semmi olyan amit a korábbi kormányok egy dekával is jobban csináltak volna.

'Ezeken kívül rohadtul utálom azt a fajta politikai kommunikációt amit a Fidesz folytat. Közpénzből folyamatosan óriásplakátok és TV- rádió reklámokon ellenségképet kreál, uszít, félelmet kelt.'

Ezzel teljesen egyetértek.

Egyszóval, a minden alap és bizonyíték nélküli korrupciózás, oktatásozás, egészségügyezés egy tudatos és szükségszerü baloldali médiakoholmány, amit elmondanak naponta 100x és bizonyos emberekre persze hatni is fog, hiszen van akinek rosszabbul megy mint 5,8,10 éve. De lesznek olyan szavazók is akiknek meg jobban megy, aztán majd nyer aki nyer.
Arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mit csinálna más máshogy, itt a Jobbik és a Momentum, LMP is nagyon csendben van, azon kívül persze hogy ők aztán nem lopnának. Egyedül a baloldal mondta el mit kezd azzal ami mindenkinek húsba vágó, az adókkal: fizessenek a gazdagok! Hát, kösz, ilyen már volt, ebből nem kérnék repetát.

ulpius66 2017.05.20. 22:04:16

Én nem befogott orral fogok a Fideszre szavazni!

SŐT!

Minden ismerősömet, rokonomat, munkatársamat, ivócimborámat, stb, stb, arra fogom rábeszélni, hogy SZAVAZZON A FIDESZRE!!!!!!!!!!!!!

Zionnépe 2017.05.20. 22:12:12

@theGentlemanus: Sajnos az átlag kormány-szimpatizánst (mert a KDNP is ugyanolyan sáros), nem hatod meg észérvekkel, ugyanis teljesen eszetlen ostoba zombik. Pont ezért szavaztak eddig és fognak ezután is oda szavazni! Haa csúti törpe holnaptól bevezetné, hogy minden elsőszülöttet fel kell áldozni, mert "Soros-Brüsszel", akkor azonnal megtennék!

Épp ezért kell ezt a hordát folyamatosan "etetni" és mindig lázban tartani.

A bevándorlók elleni pilot népszavazás pedig megmutatta, hogy náluk az sem csapja ki a biztosítékot, ha csak az ország harmada szavaz valami mellett, akkor is érvényesnek lehet nyilvánítani... Innentől kezdve meg elég őket szavazásra küldeni a Kubatov-listák alapján, plussz berendelni még mellé a hirtelen majd 1 milliósra duzzadt - de magyarul nem tudó, az országba költözni meg pláne nem akaró - "új állampolgárok" szavazatait.

Sajnos ameddig a népesség nagyobbik része nem hajlandó tenni a leváltásukért, addig a nyakunkon maradnak.

Az egyetlen megoldás, hogy minél több elégedettlent és bizonytalant kell a szavazatuk leadására bíztatni, úgy, hogy mindegy kire szavaznak, de ne arra, ami nem tetszik!

Zionnépe 2017.05.20. 22:16:59

@ulpius66: Miután az ismerőseid túlnyomó része az, ez nem lesz nehéz ;-) !

Jelenleg ugyanis a kormány-párti szavazók olyanok, mint a foci-ultrák, nem is ismernek már másokat és pláne nem beszélnek velük (a hőzöngés nem az) és mások sem akarnak már velük szóba állni...

polgári kór 2017.05.20. 22:39:41

2010 nettó átlagbér 130ezer
2017március nettó 200

az 50% plusz

úgyhogy a BALLIB gecik bekaphassák

Zionnépe 2017.05.20. 22:43:47

@koala kóla: Teljesen igazad van, mert amit Fletóék csináltak Demszkyvel és Hagyóval az volt a korrupció, ez ami most van intézményesített LOPÁS !
Kár keverni a kettőt.

Minden állami beruházás pénszivattyú, csak nem az EU-ba (ahonnan aztán jelentős rész visszaáramlik támogatásként), hanem magánzsebekbe! Hatástanyulmányok nélküli "pénzszórások" (igazából nem szórás, csak közpénzkilopás) lásd MANYUP-pénzek, adósmentő-falu, stadionok, várba költözés, földeladások, kisvasút, olimpia pályázat, MOL-paket vásárlás, gáztározó-vásárlás, '56-os emlékév, Kossuth-tér, Liget, Paks2... igazából nem tudsz olyat felmutatni, ami ne jelentősen túlárazva és/vagy emellé még fölösleges is (legalábbis hatékonysága alapján).

A gazdaság "javulását" te miben méred? Az ország nagy része (4 régió) az EU-s régiók közül a legszegényebbek és legversenyképtelenebbek között van, a KSH-nak lefelé kellett módosítani a szegénységi küszöb határát, mert a korábbi túl magas lett, a kórházakban már alapvető felszerelések hiánya miatt maradnak el műtétek, és a higéniás körülmények miatt lassan a 3. világ-beli állapotban vannak az épületek, a személyzet túlterhelt és frusztrált és állandósult a létszámhiány, az iskolákban ugyancsak az alapvető tárgyi feltételek sincsenek meg, télen sok iskolában tanítás marad el a fűtés hiánya miatt, a pedagógusok túlterheltek.

A béremelés pedig ágazatilag mindkét helyen nettó hazugság! Ugyanis a korábbi cafetériát megszűntették, a pótlékokat elvonták és az alapbérek ehez képest a legrászorultabb vezetői szintek alatt ugyanott vannak, mint korábban, sőtt a tanároknál a korábbi "kötelező órákhoz képest" még csökkent is !

A gazdaság nagy részét meg az EU-s források, és a nagy EU-s és multi cégek tartják szinten... mindezek nélkül valahol szerbia vagy szintjén élnénk!

Beteg hazudozó vagy!

Zionnépe 2017.05.20. 22:45:22

@polgári kór: Ez a te nettó béred? Jól fizet azóta a sok békommentelés ;-) !

koala kóla 2017.05.20. 22:50:22

@Zionnépe: 'Teljesen igazad van, mert amit Fletóék csináltak Demszkyvel és Hagyóval az volt a korrupció, ez ami most van intézményesített LOPÁS !'

Az átlagembernek ez teljesen mind1, hisz ha másik kormány lesz annak is lesz oligarchája nem jancsi pista fogja építeni az autópályát meg a stadiont akkor se.

'A béremelés pedig ágazatilag mindkét helyen nettó hazugság!'

Hüha meghajlok a tényeid előtt, bruhaha. A cafeteriát az EU parancsára szüntette meg a kormány.

'alapbérek ehez képest a legrászorultabb vezetői szintek alatt ugyanott vannak, mint korábban'

2010 átlagos nettó 130
2017március nettó 200 van kérdés?

' A gazdaság nagy részét meg az EU-s források, és a nagy EU-s és multi cégek tartják szinten... mindezek nélkül valahol szerbia vagy szintjén élnénk!'

Aha ezért cserélem le Orbánt, mert az EU nélkül Albánia lennénk. Ja nem.

Zionnépe 2017.05.21. 08:03:40

@koala kóla: Tudod baromira nem minegy az átlagímbernek, hogy a kormány azokat javítja fel (kórházak, iskolák,utak), amiket nap-mint-nap használ vagy látszatberuházásra (stadionok, fakivágások, kisvasút, adósmwntőfalu...stb).
És persze a minősége sem mindegy! Az elmúlt időszakban olyan gagyi minőségű utakat, épületeket adnak át (és vesznek át), amik már az átadáskor, de legalábbis 1 éven belül újabb javításokra szorulnak.

Az pedig, hogy oligarchákon keresztül intézi a kormány (kösz, hogy elismered) csak rontja a helyzetet illetve javítja a majdani lecsukási esélyeiket ;-) !

Megint hazudsz, mert az EU csak a kormány saját Erzsébet-programját tiltotta le, nem általában a Cafetériarendszert!! Amikor a kormány észrevette, hogy arra is ráteheti a kezét, és államosíthatja, már szólt az EU, hogy ez így nem EU konform, a korábbi rendszer az volt.

Na és a pótlékok? És a tanárok bére? És az egyre munkavállaló ellenesebb Munka tv-könyve?

Legalábbazokra reagálj már, amiben nem kell újra-és-újra hazudj ;-) !

A bérstatisztikában benne van ugye Mészáros Lőrinc , Orbán veje, és a többi "sikererember" bére is vajon? Csak mert ahoz képest, hogy az elszegényedett réteg nő (jelenleg 4,4 millió ember él a lefelé kozmetikázott szegénységi küszöb alatt), szépen felhúzták az átlagkereseti statisztikát!

És igen, hogy neked megfelelne Albánia vagy Szerbia is mutatja meg hogy te konkrétan ezekből a gátlástalan lopásokból részesedsz, és számodra(valamint az összes idióta számára, akik a jelenlegi kormányt támogatjátok) mindegy mennyire csúszik le az ország! Ennyi, nincs több kérdés...

Zionnépe 2017.05.21. 08:36:46

@koala kóla: Ja és a fizetéshez, nézd meg emellé a rövidtávú fogyasztási cikkek, szolgáltatások árát is (talán a rezsi kivétel, de az előtte is brutál magas volt a magyar fizetésekhez viszonyítva) kb 30-50%-al drágult minden ilyesmi... magyarul épp csak követte a béremelkedés ezt - már azoknál, akik egyáltalán beleestek ebbe a körbe, a többieknek nettó szívás, azért szegényebbek! -
Mosógépet, tv-t, autót nem vesz olyan gyakran az átlagember, hogy a fent említett drágulást kompenzálja!

A lakás- és albérletárak pedig legalább ennyit emelkedtek... szóval kár ekkora mellénnyel mutogatni a bérstatisztikát, mert a reálbér nem nőtt, csak a nominális.
süti beállítások módosítása