Politikai közvéleménykutatás és eszmecsere

Honfoglalás balról

Honfoglalás balról

Mikrofonpróba 1-2

2017. április 14. - Kék Géza

A ballibsi, feminista, Soros pénzelte hazaáruló

 

Az utóbbi hetekben, napokban fokozott odafigyeléssel szemléltem a politikai eseményeket – és ezek leközlését a különböző oldalú és érdekű médiában. (Mellesleg egy-két megmozdulást volt szerencsém premier plánból is megtekinteni.)

Szeretnék tisztán látni, mindig párhuzamosan nyitom meg az Indexet és az Origót; a 444-et és a 888-at; a Híradót és a Tényeket stb.. Direkt célzottan keresem Facebookon a balos és jobbos (és még jobbosabb) ismerőseim kiírásait, kommentjeit. És elemzem a látottakat.

Hogy megfogalmazzam a kutatásom tételmondatát, hogy miért is csehszem el az időt ilyen ostobaságra:

¿HOGY LEHET AZ, HOGY HA MA LENNÉNEK A VÁLASZTÁSOK, A FIDESZ((-KDNP)) MEGINT 2/3-OT KAPNA?

„Jaj, te, hazaáruló, sorosista libsi!” – hördülhetnek fel az első sorokban. Azért mert én nem vagyok jobboldali beállítottságú, miért nem hagyom, hogy más az legyen???

Tény, tény, tény. De nekem semmi bajom senki nézeteivel és elveivel (amíg azok nem ártalmasak a társadalomra nézve), DE! Azt ne merje nekem mondani valaki, hogy ez a kormány jól végzi a dolgát! De most komolyan. Mára már teljesen nyíltan, leplezetlenül és magyarázkodás nélkül lopnak el milliárdokat, államosítanak-privatizálnak, módosítanak közpénzjelleget… Kétes szálakat fűztek a huszonéve éve még iszonyatosan gyűlölt Oroszországhoz. De még ha csak működésképtelen, drága metrókocsikról lenne szó… Remélem, atomerőművet jobbat építenek. Olyan törvényeket hoztak, amik erősen antidemokratikus irányba sodorták Magyarországot. Létrehoztak egy feudalista-seggnyalista kört, akik folyamatosan NERik el a zsíros pályázatokat, megbízásokat, „szakmai” kinevezéseket. Rettegésben tartják a közalkalmazottakat a folytonos leépítésekkel, a munkaerő elszivárog Hegyeshalom felé. És sorolhatnám…

„Ja-ja, de Gyurcsány!!!” – mondották vala. Nos. Igen, a Gyurcsány is valami hasonlót csinált. El kurta. De a... (mély levegő), szóval a mostani rendszerhez képest kismiska volt. Ja, és érdekes párhuzam: akkorát bukott, mint Makó Jeruzsálemtől. Itt a grafikon, hogy mekkorát esett az MSZP (meg az SZDSZ és a 2 volt MSZP-s miniszterelnökből kirügyezett párt +P +L) a botrányok kirobbanása után, mert a baloldali szavazók igenis elpártoltak a vezetésre alkalmatlannak bizonyult elittől. Szar volt, vége volt.

nevtelen.png

Nem értettem, hogy miért nem mondják már a polgári érzelmű szavazók is, hogy „igen, éljenek a jobboldali értékek, de figyu, Fidesz, elég volt, húzzatok a PECSA-ba…”

Valójában most sem értem, vannak feltételezéseim, miszerint
a) ez a majd’ 3000000 ember (Századvég: az összes választó 33%-a) mind seg(ély)nyaló és mindenki kapott már legalább egy balatoni nyaralóra valót.
b) az emberek félnek mást mondani.
c) Pártunk és Kormányunk kisajátított médián keresztüli kommunikációja annyira jól hatott ezekre az emberekre, hogy úgy érzik, ha nem szeretik a Fideszt, akkor a migránsáradatot és a nőket megerőszakoló, terrorista muszlimokat szeretik, liberális homoszexuális szeretettel. És hazaáruló vagy, ha nem azt gondolod, amit ők, mert ők a nagyfiúk, ők a haza és ők szabták a spanyolviaszt.

Pedig nem. Aurea mediocritas. Azért, mert személy szerint nem értek egyet a kormány politikájával, még nem akarom, hogy háztartásonként 30000 terroristát helyezzenek el Magyarországon. Attól még, hogy kimentem tüntetni az oktatásért, Soros Györgyöt csak a Wikipédiáról ismerem. Becsszó. Hazafias vagyok, imádom Magyarországot. Valamint a sok bürokratikus kellemetlenség, és az olykor fellépő impotencia ellenére az EU-t is. És ha van külső szervezet, ami beleszólhat a magyar politikába/törvényhozásba, az legyen egy olyan, amelyikhez egy népszavazás útján, közös konszenzussal csatlakoztunk. És ne a Neoszovjetunió.

És tudjátok, kik azok, akik nem törődnek Magyarországgal, akik magasról szórnak rá? A farizeus kormány. Csak a saját zsebeiket tömik, ehhez értenek. Egy hektár nemzeti parkért a saját anyjukat is eladnák. A minket pénzelő EU-t meg úgy kezelik, mintha az Iszlám Állam lenne. Nem tökéletes, de ezt nem lehet csinálni egy szövetséggel, aminek a tagjai vagyunk és amitől nagyban függünk. „Állítsuk meg a brüsszeli pénzcsapot!”

Összegezve. Kedves Fidesz-szavazó, aki eddig eljutottál, töprengj el egy kicsit. Miért is van ekkora tábora ennek a kormánynak? Mit tettek érted vs. ellened? Csak azért szavazol rájuk, mert nincs jobb? Én ezt is aláírom. A mai politikai elit szinte minden ágense megdolgozott már a bizalmatlanságért. De akkor se hagyd, hogy rád erőltessék magukat, mert szerintük ők a jobboldali eszme esszenciája. Remélem, nem úgy érződik, hogy bármi mást rád szeretnék erőltetni. Csak érdekel a töretlen népszerűségük oka. És megköszönném, ha a gondolataidat (lehetőleg szofisztikált stílusban) megírnád nekem a fideszszavazovagyok@citromail.hu címre. Vagy kommentben. Előre is köszönöm szépen! :) 

U.I.: Anyám úgy nevelt, hogy a mindenkori miniszter- és a köztársasági elnök az országomat reprezentálja, szóval nem szabad szidalmazni őket. Ezért inkább nem is írtam róluk SEMMIT.

A bejegyzés trackback címe:

https://honfoglalasbalrol.blog.hu/api/trackback/id/tr312426959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 15:59:06

IQ, és erkölcsi problémák vagynak, sajna. Bár mint mondottad, mindenkinek joga van hülyének és erkölcsileg megkérdőjelezhetőnek lenni. Csak ide, erre a szegmensre kár kérdéseket pazarolni, egyszerű működésük van még a profeszor asszonyoknak is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 16:06:05

Miért baj, ha az ember a kisebbik rpsszra szavaz? A nagyobb rosszra kellene?

Egéridomár 2017.04.16. 16:08:09

Mert Soros, migráncs, ballibsi, liberálnáci, állítsuk meg brüsszelt, magyarország jobban teljesít, magyarország erősödik, CEU, rezsicsökkentés stb, stb.
Más nins. Pont. Ja de még van: csak a fidesz!

Zsoltbacsi 2017.04.16. 16:09:30

Elmondom én neked.
1. El kellene ismerni azt, amit a kormány jól csinált. Na, itt kezdődik a gáz, mert a sok hülye ballib rögtön ugrik, hogy minden szar. Nem igaz. AZ emberek többsége jobban él, többet keres mint eddig. Könnyebben talál munkát, többet visz haza, látja a fejlődést maga körül. Mert nem igaz, hogy csak stadion épül.
Az eü-ről is lehetne kicsit árnyaltabban beszélni, mint hogy "romokban van". Nem, sokkal jobb mint volt 10-20-30 éve. Ami teljesen jogos, hiszen minden fejlődött, de főleg a technika. Olyan gépekkel olyan betegségeket gyógyítanak meg, amibe 30 éve simán belehaltak a betegek. Arról is lehetne beszélni, hogy most jött el annak a kora, hogy a ratkók öregszenek, betegszenek, többet terhet nyomnak az eü-re.
Vagy itt ez a kurva migráncsügy. 3-4 millió embernek tényleg nem hiányzik a sok arab. A kevés arab sem. Egy darab sem. És az sem, hogy ezért lerasszistázzák ezért, hogy köpködjön rá a ballib sajtó, hogy européér megmondóemberek lenézzék őket a polkorrekség és multikulti elefántcsonttornyából.

Mondom a saját példámat:
Feljön ismerős szívműtétre kedden, csütörtökön hazament, mert vége.
Szomszéd lánya diplomás ápolónő havi 230at visz haza nettóban. 6 éve a felét kapta kb.
Amerre megyek mindenhol ki van írva, hogy munkaerőt keresnek. Ismerősömnek megszűnt a munkahelye, egy hét alatt talált jobban fizetőt. A boltok dugig vannak vásárlókkal. A kerületben új parkok, sportpályák vannak, új házak épülnek, utakat újítottak fel. Egy csomó ismerősömet kihúzták a szarból a devizahitelnél.
Ezt látom, saját szememmel. Aztán elolvasom a ballib sajtót ami éhező milliókról szól, összeomlott eü-ről, nemzethalálról kivándorolt milliókról van szó. És inkább hiszek a saját szememnek.
Ellenzéknek lenni nem azt jelenti, hogy mindenre nemet kell mondani. A jelenlegi ellenzék meg pont erre képes.

2. A jó dolgok elismerése mellett reálisan megmutatni a rosszat. Mondjuk a korrupciót. Mert van. VOlt eddig is, és biztos vagyok benne, hogy Orbán után évszázadokkal is lesz. De reálisan. NEM, nem igaz, hogy Mészáros Lőrincé a fél megye. Nem igaz, hogy minden megbízást fideszes kap. Nem, nem igaz, hogy 20.000 család ment tönkre a trafikok miatt.

3. Az előző kettő alapján fel kéne állni egy normális embernek egy programmal. Ami nem azzal indít, hogy minden szar, és nem azzal folytatja, hogy agyonadóztatja azt a 3 millió embert aki ténylegesen eltartja ezt az országot.
Na, amíg se ilyen ember, se ilyen program nincs, addig az ember a kisebbik szarra szavaz. És az jelen pillanatban a fidesz.

Na, most nézd meg, hogy mit fogok kapni a vad(bal)libáktól, hogy azt mertem mondani, hogy nem minden szar amit a fidesz csinált - persze szigorúan az ároktemetés jegyében

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:20:32

"Miért is van ekkora tábora ennek a kormánynak? Mit tettek érted vs. ellened?"
Lássuk.
-Minden ismerősömet kihúzták a szarból a devizahitelnél.
- Minden ismerősöm jobban él, mint 5-10-20 éve. A fizetésük lényegesen több, mint akár 3 éve is.
- Nem tudom, hogy mit nyikorognak ennyit az eü-n, a környezetemben mentettek már meg újszülöttet, aki 20 éve belehalt volna, láttam szívmútétest 2 nap után hazaküldtek, a legkomolyabb lézerrel operálták rokon szürkehályogját, másiknak valami térdprotézist tettek be.
- Amerre megyek kint a tábla, hogy munkaerőt keresnek - Ilyet amióta élek nem láttam
- Rokon gyerekek ingyen tankönyvet és kaját kapnak a suliban
- A kerület ahol lakom elképesztően nagyot fejlődött az elmúlt 10 évben, amióta itt vagyok
- Bp egésze is rohadt sokat fejlődött, újak a buszok, új villamosok vannak
- Nem akarok itt arabokat, és a kormány ennek megfelelően képviseli az érdekemet
- Ennek a kormánynak eszébe jutott csökkenteni a gáz árát, az eddigiek alatt mindig csak emelkedett

Ellenem?
Tulajdonképpen semmit. Nem, nem tetszik az, hogy van korrupció, de az eddig is volt. Énnekem édesmindegy, hogy a strabag vagy a mészáros lőrinc nyeri meg a pályázatot - illetve a mészáros egy fokkal jobb, mert legalább az országban marad a pénz.

Egyébként meg, hogy a francba ne arra szavaznék akinél nincs jobb? Miért kéne olyanra szavaznom, aki rossz? Tessék összeállítani egy olyan programot, ami jó, egy olyan emberrel akinek el is hiszem, és oda fogok szavazni. Ha erre képtelen az ellenzék, hogy legalább elméletben megmondja, hogy mit kell csinálni, akkor hogy a francba akar kormányozi?
Ja, és konkrét dolgokat várok tőlük, nem annyit, hogy "rendbetesszük az oktatást meg az eü-t". Hogy? Mikor? Mit? Miből. És azt sem fogadom el, hogy majd nem lesz korrupció meg mutyi, akkor majd lesz pénz mindenre.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:22:23

@Zsoltbacsi: Héééé! Ez a szöveg copyrightos! ÉN írtam! Legalább említs meg mint szerzőt.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 16:24:53

@Zsoltbacsi:
Te egy alternatív világban élsz, biztos nem itt. Speciel egyet értek odáig, hogy nem minden fideszesen azonnal megváltoztandónak, és rossznak kell tekinteni, amit a a másik fél a hatalomban megcsinált. Folyamatosságot, fejlődést, építkezést szeretnék látni, nem folytonos harcot, bűnbak keresést, ellenség kreálást, a világ megváltó felforgatását. De innentől kezdve szimpla hülyeségek özönét zúdítod. A feleségem, a szomszédom ápolónő, semmit nem tudsz róluk. A kórházi állapotokról sem. A sok munkahely meg nagyon jó, csak valójában bagóért várják a dolgozókat, sokszor irreális elvárások mellett. De mindezeket a jelenlegi kurmány jótetteiként felírni ordas hazugság, mert persze nem hiányzik az a néhány százezer ember aki külföldre kényszerült.
A lopást,korrupciót pedig csak a szarházi fidesznyikek próbálják legalizálni, normális ember soha!

jjoey 2017.04.16. 16:27:33

@Zsoltbacsi: arra gondoltál, hogy amihez viszonyítasz az egy olyan válság volt, mely elindult amerikából (igen, soros már azt is intézte), majd szépen végigsöpört mindenkin. volt honnan fejlődni, hogy a GDP nem éri el a 2008-as szintet, na az az igazi mutatószám. Ezzel ne foglalkozz.
Hogy kb 500e ember elment mosogatni Londonba? Hogy a sógoroknál metszi a szölőt, ne zavarjon, aki maradt, felveszik, mert az autógyárban kell a csavarhúzó mögé - most még, de lassan gépesítik és akkor megint mehet közmunkára, 47ezerért.
Összefüggéseiben kell látni a dolgokat, ami megerőltető nyilván, mert sokan csak azt látják, hogy a szomszéd vett egy 15éves bmw-t, meg bevállalja a 3. gyereket a 10mila csókért, de hogy az így vett lakást is ki kell fizetni, meg a gyereknek is esetleg kellene majd szakma, az kit érdekel, majd legfeljebb a kasztnit csavarozza valamelyik összeszerelő üzemben.
developed in china, assembled in hungary.

sajna a liberalizmus gyengesége, hogy engedi - és nem megtűri - a mást, mert neki már csak ilyen a természete, aminek eredménye, hogy a habókosok is megmaradnak és tönkreteszik az országot, ehhez meg ma már elég ha a szavazól 25% asszisztál, de csakis az arányos rendszer keretei miatt. Hornnak 94ben még a szavazók 40% volt szükséges a 2/3-hoz, a focistának 14ben elég volt 25%.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:33:32

@BiG74 Bodri: "A feleségem, a szomszédom ápolónő, semmit nem tudsz róluk. "
Diplomás ápolonő per pillanat 200-250 nettót kap. Túlóráktól függően. Mesélj Fletóék alatt mennyit kapott?
"A sok munkahely meg nagyon jó, csak valójában bagóért várják a dolgozókat, sokszor irreális elvárások mellett. " - Ja, dolgozni kell. Egyébként meg ugye sokkal jobb volt 2010 előtt, amikor nyilván sokkal többet fizettek, nem voltak irreálisak az elvárások.

jjoey 2017.04.16. 16:33:56

@teéjesenmindegy: legyél pontos, deviza vagy deviza alapú volt a hitel? és baj, hogy kihúzták, de nem a fityisz, hanem te, a 27% áfával, a 2ft-os telefonadóval, a 0,3% tranzakciós adóval, a chipsadóval és sorolhatnám. te fizetted ki azt, hogy a havernak kellett a lakás, mert neki nem volt, neked igen, bement a bankba, mondták, van forint meg frank és jevró, első havi 100, a másik 80, a harmadik 90, de van kockázat, ezzel már nem foglalkozott, azt hitte okostóni és vitte a 80at. meg kell tanulni, nincs ingyen ebéd!
az nem zavar, hogy ha piaci lenne a gázár, akkor 20%-kal lenne olcsóbb, mint amennyiért most vizezik - bocs, levegőzik - neked?

amúgy jó ez a 10-20-30 év, képzeld, jobban élünk, mint a neandervölgyi, namost? de lehet nem, csak azt hisszük, mert beszélni nem tudsz vele, és ki tudja, lehet nem is volt olyan rossz élete ott és akkor és azzal a tudással.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:37:48

@jjoey:
Figyelj csak, az 500 ezer elment mosogatni, mi? Hogy tudod megakadályozni? Ezért léptünk be az unióba.
Hirtelen mekkora gáz lett, hogy az autógyárakban lehet dolgozni. HOl kellene? Ja, elvárnád a kormánytól, hogy legyen magyar autógyár, vagy mégis mit látsz a nagy összefüggéseidben?

Imádom, hogy az összefüggések addig tartanak, amíg neked jó. Szóval miután 90es években mindent privatizáltak, mindent beszántottak, mindent tönkrevágtak most hirtelen 2010 től nem akarsz összeszerelőüzem lenni. Akkor mégis mi?

Zsoltbacsi 2017.04.16. 16:37:52

@BiG74 Bodri:

" A kórházi állapotokról sem."

Olvass vissza, hogy milyen allapotok voltak a "nemlopos" szocik alatt, hala Hordagyagnesnek....
Csak nehany pontban:

-tomeges korhazbezarasok
-tomeges agyszamleepitesek
-a betegeket rendszeresen a fplyoson fektettek
-akkoriban zartak be az opnit (lipotmezo)
-"egeszen veletlen" akkoriban kezdtek el a del pestit "del tepsinek" nevezni.....

Es egyebkent mindennel ez a helyzet. Peldaul fleto azon orjong, hogy a szemet fidesz miatt evente 200an fagynak meg. Most tekintsunk el attol, hogy az idei szam 185, de azt diszkreten elfelejti, hogy az o idejeben, amikor ok bizonyithattak volna, 1 kivetellel sosem volt 300 alatt ez a szam.....

Ugyanilyen ugy, hogy ev vegen horogtetek, amikor Orban kiszort nehany milliardot erre-arra, azokat az emlekeket meg megszepitette az ido, amikor korabban ilyenkor mindig a lyukakat kellett betomni. Sot, szinte mindenre mar majus-juniusban elfogyott az eloiranyzott penz....

,

Brumm Brumi 2017.04.16. 16:39:51

"Csak azért szavazol rájuk, mert nincs jobb? "

Ennyi bőven elég is volna. Ugyanis világos hogy kormányozni muszáj valakinek, különben káosz és anarchia, lásd Ukrajna, Macedónia, Grúzia. És az is világos hogy jelenleg az egyetlen kormányképes erő az Orbán vezette Fidesz.
Régi ismert mondás: vakok között király a félszemű.

De ha a Fidesz eddigi kormányzásának pozitívumait veszem sorban, elsősorban az ország stabilitását említeném.
Ezt a világgazdasági válsággal tetézett örökséget amit kaptak, devizahitelesekkel, IMF hitellel és feltételekkel, a kül-és belföldről szervezett támadásokkal..
ez szvsz más így mint az Orbán vezette Fidesz nem tudta volna ilyen zökkenőmentesen levezényelni.
Úgy hogy közben néhány száz/ezer ellenzékit leszámítva, csend volt és van az országban.
Nincsenek sztrájkok, polgárháborús hangulat mint Portugáliától Spanyolországon át Görög- és Olaszországig...
és ez egy nagy eredmény. Szerintem a legfőbb.
Most már gyarapodásokról beszélhetünk( és beszélünk is, lásd az ingatlan piac robbanását vagy a kiskereskedelmi forgalomét), a bérek növekedését, miközben a makrogazdasági adatok is folyamatosan javulnak.

És hozzátenném a másik legfőbb eredményét Orbánék kormányzásának: hogy nem "ezek", nem a strIgák és honkupecek ormányoznak., ez pedig, ahogyan naponta az ajvékolásuk minden hullámhosszon egyszerűen: PRICELESS.

De hogy ne csak dicsérjem a momentán egyetlen kormányképes politikai pártot, hozzáteszem hogy bőven volna mit a stíluson javítani.
Pl. az Orbán a Várba c. projektet, vagy a Sorsok házát vagy a Szabadság téri szobrot...hagynám a halál farkára süllyedni.Semmi szükség rájuk, hasznot nem csak balhét hoznak.
Hátrébb vonnám a legiritálóbb figurákat, pl. Lázár főminisztert, Rogánt, Szijjártót és a szelídebb, konszenzusosabb vonalat preferálnám.
Ezért volt kár Navracsicsot pl. Brüsszelbe meneszteni.

És jó időre befejezném a háborúskodást, a jelszó legyen a konszolidáció, az elért eredmények megerősítése és stabilizáció.
Egészségügy és oktatás látványos , és polgárbarát(!)javítása.
És akkor nyugodt, békés évek következnének, emelkedő házasság- és születésszámmal, csökkenő kivándorlással, épüléssel.
Vagyis mindazzal amire az állampolgárok többsége vágyik.
Ha Orbánnak van elég esze-márpedig tagadhatatlanul van neki- akkor következő köztársasági elnökként kvázi visszavonul majd a frontvonalból és amolyan "árpibácsis haza bölcseként" kihúzza a nyugdíjas évekig.

jjoey 2017.04.16. 16:40:04

@teéjesenmindegy: menni volt az áfa, volt telefon és bankadó, amit te fizetsz, vagy volt benzinadó, ami nő ha 50 dolcsi alatt a hordóár???? ja, hogy kina leállt 2008 végén, bezuhant az olajár és ezért csökken a gázár is, de ezt nem kaptuk még meg?
hogy az eu- pénzekből nem lehetett 7 évig semmit tenni, hogy fejlődjön az ország és itt nem a közterekre szőkökutakra kell gondolni, hanem arra, hogy ne összeszerelő üzem legyünk, ne developed in XYZ, assembled in hungary legyen a szlogen. a matchbox is angol volt, aztán hong kong-ban majd a végén macao-ban szerelték össze. a pénzt mégis nglia kereste, nem a portugál gyarmat.
meg tulképp mennyit fizessenek az összeszerelő üzemek? ha kina összerakja 3 gombért és a szállítás 1 gomb, miért adnának 4 gombnál többet itthon?

Willkommenskultur 2017.04.16. 16:41:23

@jjoey: egyrészt a GDP már 2014ben is meghaladta a 2008ast, nem szetretem azokat akik mítoszokat terjesztenek.

Másrészt Mo-n nem 2009ben kezdődtek a gondok, mint a szomszédoknál, hanem előtte. 2007ben már csak 1%ot nőtt a magyar GDP míg a szlovák 9%ot. Ma meg már csak tized százalékokat vernek ránk ha egyáltalán, az óriási megörökölt adósság - ami nekünk nincs -nem segít a versenyben, de lassan apadgat.

Szóval csatlakozom azokhoz akik azt mondták, én is a kisebbik rosszra a fideszre fogok szavazni és ez így marad addig amíg a régi baloldal vagy azokkal vki új koalában akarja lenyomni Orbánt.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:43:13

@jjoey: Igen, mi másból fizették volna ki a devizahitelesek szarjait, ha nem az én adómból?
Ja, egyébként ugye ez sem így van, mert ha az adóból fizették volna ki, akkor nem sírtak volna a bankok, hogy hány ezer millárd veszteségük lett, és nem sírtak volna velük a ballibák, hogy jujj mi lesz, ha kivonulnak a bankok.
De egyébként biztos sokkal jobb lenne a közérzetem, ha minden ismerősöm az utcán lenne, mert nincs ingyenebéd, és a baloldali érzelmű kormány kibaszta volna őket, ugye? Csak azért, hogy szegény bankok ne járjanak rosszul.

A gázárra visszatérve. Nézz utána, ott a grafikon, hogy hogyan ment a világpiaci ár. 2008ban akkorát zuhant mint a ház. VAlahogy akkor nem zavart, hogy neked nemhogy nem csökkentették, hanem nőtt az ára? Akkor nem mutogattátok, hogy "a világpiaci ár lefele ment". Az csak azóta számít, amióta az Orbánék levitték.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:45:37

@jjoey: MIT KELLETT VOLNA TENNI AZ EU PÉNZBŐL????????
Mondjál már egy választ, vagy hagyd abba ezt a faszságot.

Alapítson Orbán egy autógyárat, vagy mi a jóistent? Az EU pedig nem úgy működik, hogy idenyom egy rakat pénzt, hogy csinálj belőle amit akarsz, hanem eléggé megszabták, hogy szökőkűtra meg közterekre lehet költeni.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 16:46:10

@jjoey:

"a 2ft-os telefonadóval, "
Folyamatosan mennek lefele az arak

"a 0,3% tranzakciós adóval, "

Tobb bank is hirdet csomagokat, amikben atvallaljak.

"a 27% áfával,"

Igazad van, mennyivel jobb volt, amikor Ferenc testver 2006 jan 1-vel levitte az afat, az egesz kampany arrol szolt, hogy egesz europa minket irigyel, mi vagyunk a pannon puma, duborog a gazdasag. Aztan jun 1-en visszavitte+ eltorolte a 15 szazalekos kedvezmenyes kulcsot (elelmiszer+rezsi), Aztan kesobb meg megfejelte + 5 szazalekkal.
Szeretem az ilyen libsi kettos mercet: a kedvenceid megemelik 7 szazalekkal, az rendben van, a Zorban 2vel, es a kurva anyjat....

Na ezekert maradtok meg egy ideig a kispadon....

Brumm Brumi 2017.04.16. 16:50:40

Automatikusan jobb a kedvem, mikor azt látom hogy agyonvert ballibák őrjöngenek változatlanul minden hullámhosszon..:P

Nem titok , az Orbánék kormányzásából, ha semmi mást sem csináltak volna( de, csináltak bőven, az államháztartás látványos rendbetételétől kezdve a kettős állampolgárságig) , szóval ha mást nem is csináltak volna nekem már egyvalami megérte: az hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, ugyanis számomra PRICELESS.
( Megfizethetetlen):D

A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból.
De. De ezt nem jelenti azt hogy bármi olyan mögé beállnék ami anarchiát, káoszt, extrém esetben kijevi polgárháborús állapotokat hozna, mindezt csak azért hogy azok akik hagyományosan mindig és mindent elkúrtak, valahogy újra a húsosfazékhoz közelítsenek.
Mert szépek a lózungok. De tegyük a kezünkre a szívünket: erről szól az egész.A valóság az hogy az agyonvert bal-és/vagy libák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.Ezért egy új Ukrajnáról és akár polgárháborúról/forradalomról álmodoznak.
Hogy aztán ők ugyanott, ugyanazt folytathassák mint a rendszerváltás előtt, vagy után, immár "demokratikusan".

Csakhogy az ország nagyobbik és józanabbik fele a stabilitásra vágyik.

Viszont van egy névsor ami a természetes biológiai fogyás következtében egyre rövidül.2016-ban is voltak erről biztató eltávozások. És ahogyan egyre rövidül egyre boldogabb lesz Magyarország.(vö. és a Haza fényre derül)
Néhányan akik már a kijáratnál torlódnak:
-soros george
-gati charles
-lendvai paul
-heller agnes
-konrad georg
-haraszti miklós
-vásárhelyi miklós pereputtya
-bolgár,avar,mészáros,bánó muszter &co.
-mécs és pereputtya
-fajkasházi&co.
-eva s. balogh, laszlo bito(nomen es omen)

Húzzanak bele az eftársak, legyen 2017 a minél több közérdekű temetés éve! :-)

teéjesenmindegy 2017.04.16. 16:51:05

@Zsoltbacsi: Arról ne sunnyogjál, hogy miért az én szövegemet idézgetet!!!!!!! :D

Zsoltbacsi 2017.04.16. 16:52:53

@teéjesenmindegy:

Bocsanatot kerek! Vigasztaljon, hogy egyetertek :)

Janossz 2017.04.16. 16:56:56

Zsoltbácsi Csodaországban című műsorunkat látták.
Állítólag plagizált az öreg, de köreikben megesik az ilyesmi.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 17:07:00

@Janossz:
Látod, ennyire vagy sötét.
Elhangzik egy kérdés, (hogy mit kellene csinálni) illetve, hogy "mit tettek értem".
Leírom. Erre jössz te (meg a többi), és elmagyarázod, hogy miért nem úgy van.

Bazmeg, énvelem akkor is ez történt, akkor is ezek a benyomásaim, ezek a tapasztalataim. És elmegyek szavazni, és arra szavazok aki a legjobb a felhozatalból. Te meg magyarázd meg, hogy márpedig ez akkor sem így van.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 17:18:39

@teéjesenmindegy:
Nem volt jobb 2010 előtt a fizetés, most is csak úgy lett nagy nehezen több, hogy lassan kiürült az egészségügyi személyzeti állomány, amúgy hosszú ideig ezek is szartak bele. A többibe most is szarnak, és pont ezért fordíthatom meg a korszerű ellátásra vonatkozó állítást. Pont, hogy a fityisz ellene ment a korszerű, modern orvostudományra építkező egészségügynek. Sajnos egyáltalán nem jó a helyzet az egészségügyben, sőt egyre rosszabb, persze ha nektek az jó, hogy régebben is rossz volt, akkor ti boldog emberek vagytok.
@Zsoltbacsi:
Tipikus arrogáns fidesznyik vagy.
Egyrészt a munkával nincs baj, de semmi változás nincs 2010 előtthöz képest a kisembernek, csak annyi, hogy több éhbéres, lehúzós szar állásból választhat, és bár lehetne a kúrmány eredménye, de csak negatív értelemben.
Az évvégi pénszórásról meg annyit, hogy ki lehet tômni a csókosokat pénzzel, mert a kórházakban létfontosságú vizsgálatok nem készülhetnek el hónapokig, vagy a gép meghibásodása miatt félévig, mert inkább dögöljön meg az a marha aki nem hajlandó finanszírozni a saját vizsgálatát. Mondjuk akár miért ne, hiszen annak idején a 300 forint is sok volt neki?

élhetetlen 2017.04.16. 17:23:11

@Zsoltbacsi: Még az is lehet, hogy mire tényleg bácsi leszel, megértesz még pár dolgot. Egyenlőre az, hogy a saját szemednek hiszel, az nem sokat jelent, mert akkor tartod nyitva, amikor akarod, és akkor csukva, mikor nem tetszene, amit látsz, és ez alapján mondasz véleményt. „Feljön ismerős szívműtétre kedden, csütörtökön hazament, mert vége.”. Tehát műtéteknél várólisták nem léteznek, mert te nem tudsz róla. Vagy az ismerősödet magánkórházban műtötték? Nem tudom, csak kérdezem. A diplomás ápolónőd melyik kórházból visz haza nettó 230-at? Mert ennyit egy diplomás, szakorvosi képesítéssel rendelkező körzeti sem visz haza, mert lehet, hogy többet kap, de fizeti a rendelőjét, a gépparkját, stb. „A boltok dugig vannak vásárlókkal.”. És tudod, hogy mit vesznek? Ja, hogy még esznek, vagy akciósan vesznek nadrágot, hát akkor ez a Kánaán. „Egy csomó ismerősömet kihúzták a szarból a devizahitelnél.”. Igen, azokat mindenképpen, akiknek volt annyi pénzük, hogy végtörlesszenek. Kaptak frankonként 70 ft-t. Hányingerem lett, mikor Orván a TV képernyőjéről mondta az ország szemébe, hogy ő már végtörlesztett. Volt miből. Az más, hogy Ócsa árából, nem hetven család problémáját lehetett volna megoldani létező, üres lakásokkal, csak ez jó üzlet volt az építőnek, és kellett még egy hülye politikus, aki elmondja, hogy jó volt ez, mert minden ház udvarán van annyi fa, ami elég a téli fűtéshez. Ezeket te nem látod. „NEM, nem igaz, hogy Mészáros Lőrincé a fél megye”. Igazad van. Nem az övé, hanem a cégeié. És a fél Balaton kempingjeit sem ő vette meg, hanem valamelyik cége. Tényleg óriási a különbség. „Nem, nem igaz, hogy 20.000 család ment tönkre a trafikok miatt”. Á, dehogy. Most én is a saját szememmel jövök. Sarki trafik, a törvény után fél évvel feladta, mert aki bement egy doboz cigiért, az esetleg meglátott egy lapot, és megvette, de egy lapért nem ment be. A második, szintén fél év, nem ment, a harmadik már valami csomagolt szendvicset is próbált árulni a lapok mellett, de ez sem ment két kínai között. Most Fornetti van a trafik helyén. Dehogy is ment tönkre az a trafikos, aki az előző húsz évben megélt a trafikból. Vagy a falusi kisbolt, ami úgy, ahogy elvolt, és nem volt pénze szeparálni a dohányboltot, a tejből, kenyérből nem tud megélni, ha rendes, akkor még nyitva tart reggel héttől nyolcig, és konzerv van, meg a tegnap felíratott kenyér, a mélyhűtőt már nem érdemes üzemeltetni, és ha ezt is megúnja, akkor se cigi, se tej, se kenyér. De te nem ezt látod, ez egy dolog, de nem is érted.

Willkommenskultur 2017.04.16. 17:29:30

@jjoey: 'Hogy kb 500e ember elment mosogatni Londonba? Hogy a sógoroknál metszi a szölőt, ne zavarjon, aki maradt, felveszik, mert az autógyárban kell a csavarhúzó mögé - most még'

- az angolok meg úgy tudják hogy 60ezer magyar dolgozik egész angliában, és nem 2010ben érkezett oda az első.

en.wikipedia.org/wiki/Foreign-born_population_of_the_United_Kingdom

kb. a többi ballib becslés is ennyire vehető komolyan.

Akik itthon maradtak azoknak a munkakörülményei javulnak és a bérei is nőnek, mert örülnek ha találnak embert vmi pozícióba, nem állnak 10en sorba minden helyre.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 17:30:34

@BiG74 Bodri: Akkor tehát 2010 előtt szarabbul kerestek? Oké. Akkor miért is kéne azokra szavazni? Ott is volt 8 év, szartak bele, ugye? Ezeknek meg a hatodik körül legalább eszébe jutott.

Jajj, de szeretem ezt a fajta terelést.
"ha nektek az jó, hogy régebben is rossz volt, akkor ti boldog emberek vagytok."
Na, szóval, azért talán be kéne látni, hogy a kormányok egymás után vannak, és egymásra építkeznek. Hozott anyagból dolgoznak. Miért is az az elvárásod ezektől, hogy 6 év alatt nem csináltak svájci szintű kórházakat? Amikor 2010 előtt sem az volt a standard?
És ez a kettős mérce van mindenhol. 7 éve még nem zavarta a ballibákat, hogy 35 évesek a metrók, és esnek szét. Most, amikor elkezdik végre felújítani őket, akkor megy a sírás, hogy milyen életveszélyes a metró.

Willkommenskultur 2017.04.16. 17:32:43

@BiG74 Bodri: 'Egyrészt a munkával nincs baj, de semmi változás nincs 2010 előtthöz képest a kisembernek, csak annyi, hogy több éhbéres, lehúzós szar állásból választhat, és bár lehetne a kúrmány eredménye, de csak negatív értelemben.'

Csak annyi hogy akkor minden helyre volt 10 munkanélküli ma meg örülnek ha találnak AKÁRMILYEN embert. Az átlag nettó volt 130 2010ben, ma 180. Persze ez nagyon kevés de tovább fog nőni, mert nincs embertartalék.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 17:34:41

@BiG74 Bodri: "a kórházakban létfontosságú vizsgálatok nem készülhetnek el hónapokig, vagy a gép meghibásodása miatt félévig"
Bezzeg az jobb volt, amikor nem is voltak ezek a gépek? Ne felejtsük el, hogy 98as kampányban az szdsz rendbe rakta az eüt. Legalább is igérte.
"a kisembernek, csak annyi, hogy több éhbéres, lehúzós szar állásból választhat"
Már megint mihez mit hasonlítunk össze? Igen, több az álláslehetőség. Ez eredményezi azt, hogy több fizut vagy kénytelen adni a jó munkásnak, vagy külünben elmegy máshova. Így fognak nőni a fizetések.
Logikus?
De nyilván sokkal jobb volt az, amikor lehúzós szar állásból nem mehetett sehova, mert ugye volt a helyére másik három.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 17:40:33

@élhetetlen: Na figyelj hülyegyerek
"„Feljön ismerős szívműtétre kedden, csütörtökön hazament, mert vége.”. Tehát műtéteknél várólisták nem léteznek, mert te nem tudsz róla."
VAn lista. Igen. Kivárta, feljött, megcsinálták, hazament. Tudom, 2010 előtt úgy kergették a szívbetegeket, hogy hadd mútsék már meg őket.

" A diplomás ápolónőd melyik kórházból visz haza nettó 230-at? "
Akármelyikből. Nézegesd az alkalazotti bértáblát. Egyébként soproni kórház. Hogy jön ide a körzeti? Nem körzetit mondtam. Almát ne a körtével hasonlítsd

A bevásárlókocsikat pedig látom. Nem az egy nadrágot vettek.

"Dehogy is ment tönkre az a trafikos, aki az előző húsz évben megélt a trafikból. " höhöh
Az országban volt vagy 200 trafik. A kisbolt szerinted miből élt? A 800 Ft os cigarettán lévő 18 ft haszonkulcsból.

Bocs, sajnos hazudsz, szarok rád, jobban hiszek a szememnek, meg a rokonoknak, ismerősöknek, mint az mszp-s kampánybaromságaidnak.

prolee 2017.04.16. 17:43:58

Elsősorban azért, mert nincs jobb.
Másodsorban azért, mert a magam részéről nem tapasztalom, hogy gáz van az egészségügyben, sőt, az Auróra utcai szakrendelőt nem csak felújították, hanem az egészségügyi dolgozók úgy is viselkednek a betegekkel, mint ahogyan a híres nyugati egészségügyben. A Balesetiben pedig jó orvosok, jó rehabilitációs szakemberek vannak és olyan tisztaság, hogy hihetetlen. (Másfelé nem nagyon jártam.)
A lakókörnyezetemben: metróállomás épült, 3 közteret, egy színházat újítottak fel, új csarnok van, az utak, járdák rendben vannak. Gondolom, mindenkinek van már munkája, mert a párom a vállalkozásába nem talál munkaerőt., pedig megrendelése lenne dögivel.
Nem vagyunk gazdagok, meg a lakásunk is lepukkant, de két gyerekünk jár egyetemre, van autónk nincs adósságunk és nincsenek napi anyagi gondjaink.
Én a magam részéről nem szeretném, ha a muszlim kultúrából menekült embereket Európán belül segítenénk, mert hatékonyabbnak gondolom, ha ott segítünk nekik, ahol legközelebb vannak ahhoz, hogy a háború után hazatérhessenek otthonaikba. Erről a kérdésről nekem ez a véleményem, de elfogadom, ha másnak más erről a véleménye. Szavazni viszont arra fogok, aki NEM hozza ide ezeket az embereket.
Persze én is utálom, hogy lopnak, meg urizálnak, viszont egyetlen olyan politikusat sem ismerek, aki nem lop és nem képzeli különbnek magát a választópolgárainál.
Rettenetesen utálom ezt a végtelenségig túlszabályozott, bürokratikus világot, ezt a túlterjeszkedő, mindenbe belepofázó államot, de ez sajnos nyugatabbra is így van.
Rettenetesen utálom a "trianonos-csodaszarvasos-ékírásos-nyálaskeresztény" lózungokat, de viszont az "internacionálé-kornyikáló-nagyonpíszí-csakmivagyunkdemokraták" faszságoktól is okádok.
Hát, ez van, ha már így megkérdezted.

Továbbá: az nem program, hogy Orbánt le kell váltani. Függetlenül attól, hogy tényleg le kéne váltani, mert kissé roggyant már agyilag.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 17:56:31

@teéjesenmindegy:
Nem tudom milyen a svájci kórház, de tudom milyen a magyar, szar. Kéretik a demagógia kormányzásának 7. évében nem 2010 előttre mutogatni, mert semmi sem lett jobb, a fizetés egy kicsivel, de minden màs klasszisokkal szarabb. De kiinduló dátum nélkül is elmondható, a fityisz semmi mást nem tett az egészségüggyel, mint hagyta sodródni a vízzel, érdeklődve figyelve, mikor merül el. Nem történt semmi, mert bármilyen átalakításhoz pénz kellett volna, sok, de akkor kevesebb az ellopható lé.
Hogy a kormányok egymás után jönnek, annak folyamatosságáról, egymásra épüléséről pont feljebb írtam. Amúgy a fityisz az amelyik mindent megváltoztat a hatalomban és semmire sem épít, ellenzékben pedig mindent ellenez, még azt is amivel a saját kezét is megköti később.
A választásoknál mindenki odaszavaz majd ahova akar, én sem a fityiszre, sem a maszopra, sem a jobbikra nem fogok.
@Willkommenskultur:
Persze, hogy nem talál embert, mert rengeteg szakmával, akarattal, szorgalommal bíró ember lelépett, a maradékból már nehezebb megfelelőt találni, pláne, hogy a kínált helyek többségénél a pénz a béka segge alatt van, rendelet ide, vagy oda.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 17:59:37

@prolee: Na, mindjárt te is megkapod a magadét te fideszbérenc narancskomcsi :D:D:D

BiG74 Bodri 2017.04.16. 18:00:26

@prolee:
Ez lehetne egy tökéletes végszó:
"az nem program, hogy Orbánt le kell váltani. "

Zsoltbacsi 2017.04.16. 18:05:09

@BiG74 Bodri:

"Tipikus arrogáns fidesznyik vagy.
Egyrészt a munkával nincs baj, de semmi változás nincs 2010 előtthöz képest a kisembernek, csak annyi, hogy több éhbéres, lehúzós szar állásból választhat, és bár lehetne a kúrmány eredménye, de csak negatív értelemben."

Ok, igazad van. Azon az 1 millio balliban kivul mindenki ellensege a sajat zsebenek, es csak extrem sportbol szavaznak a fideszre/marad otthon.....

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:07:00

@BiG74 Bodri: Ne 2010 előttre mutogassak? Akkor mesélj, hova?? Mit kéne a jelen kormányzat teljesítményével összehasonlítani, ha nem az előző kormányzat teljesítményét? De tényleg, a bmw gyorsulását, vagy a napelemek hatékonyságát kellene összehasonlítani a kormányzattal?
Az én tapasztalatom szerint jobb az eü mint volt tíz éve. Simán elhiszem, hogy nem svájci, de nem is volt soha.

"A választásoknál mindenki odaszavaz majd ahova akar, én sem a fityiszre, sem a maszopra, sem a jobbikra nem fogok."
Ehhez a mondathoz meg külön gratulálok. Tehát akkor kire is? Fletóra, aki már megmutatta, hogy mire képes, vagy a momentumra, akikről konkrétan 3 hónapja még azt sem tudtad, hogy élnek, és azon kívül, hogy tiltakozni tudnak mást nagyon nem mondtak.

Willkommenskultur 2017.04.16. 18:07:01

@BiG74 Bodri: általánosítasz erősen

Nekem van összehasonlítási alapom, mert szlovákiai vagyok, aztán Magyarországon éltem, most meg Prágában élek.

Van ugye az otthoni Révkomáromi kórház, hát az elég ratyi, van néhány osztály ami úgy-ahogy kinéz, de a többség szar. A magyar orvosokból aki tudott vagy lelépett az érsekújvári kórházba ami nagyobb, modernebb, vagy a Szőnyi, Magyarországi kórházba ment dolgozni, ami kisebb, de modernebb, újabb.

Én kórházban eddig csak szlovákiában otthon voltam baleset miatt, elég leélt az épület, de a személyzet mindent megtett, különösebb panaszom nem lehet. Pápán és Győrben iskolás koromban jártam sztk-ban néha, kb. ott sem láttam semmi különös problémát, normális személyzet normális körülmények.

Itt Prágában eddig csak cég által fizetett csilli-villi rendelőkben jártam de ilyen Bp-en is van ha megfizeted, szóval ez megint más tészta mint az állami rendszer.

Úgy nagy általánosságban a nyugati, angliai és hollandiai ismerőseim is panaszkodtak, hogy várólista ott is van, szóval szerintem a nagy csoda ott sem az állami kórházakban található.

élhetetlen 2017.04.16. 18:09:26

@teéjesenmindegy: Na, idefigyelj, hülyegyerekek! Attól, hogy ketten vagy, még nem lesz igazad, legfeljebb tudathasadásod, vagy bakizol. Zsoltibácsinak írtam, te válaszoltál, azaz belekeveredtél. Nem érsz ennyit, de azért elmondom, hogy a kerületben volt legalább kétszáz trafik, nem az országban. Azt meg azért gondold át, ha van mivel, hogy a 800 ft-os cigi haszonkulcsa mennyivel több, mint a 160 ft-os kenyéré. Nyilván nem fog menni, mert ha menne, nem írtál volna ilyen baromságot, hogy a cigi haszna, az nem számított a kisboltoknál. És, ha kérhetem, ezek után kíméljetek meg az eszmefuttatásotoktól. Nem egyenlőek az erőviszonyok. Egy normális is kevés egy hülyével szemben általában, de egy normális egy két személyes hülyével szemben esélytelen. Ilyen viszonyok között nem kívánok tovább vitatkozni.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:11:31

@BiG74 Bodri:
Ja, amúgy azon is elgondolkodhatnál, bár nem fogsz, hogy adott esetben mégis miből emeljék a bért. Mert ha az autómosóba felemelik a béka segge fölé a fizetést, akkor te leszel az első aki ordít, hogy miért ilyen drága a mosás. De az étterembe se mész be, ha norvég árakat írnak ki az étlapra, akkor hogyan adjon norvég fizetést?
Ez egy hosszú folyamat. Viszont elkezdődött. És most kezdődött el, nem a szocik alatt.
Ja, és még egy. Szerinted Fletóék alatt nem mentek volna ki pont ugyanennyien, ha mehettek volna?
Szerinted az átlagmagyar miért szavazta meg az eu-ba való belépést? A szabad munkavállalás vagy a bécsi cukrászda miatt?

grafoguru 2017.04.16. 18:14:16

„Kedves Fidesz-szavazó, töprengj el egy kicsit“

Lehetetlent kívánsz, kedves szerző.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 18:15:33

@Willkommenskultur:

Csatlakozok

2010 ota Insnsbruckban elek. Korhazban eddig csak vert adni jartam itt. Viszont a fizetesembol kb annyi tb-t vonnak, mint a magyar minimalber. Szoval lehet sirankozni, hogy szar a magyar egeszsegugy, de a jo nem havi 7 ezerbe, hanem mondjuk 70be kerul....

Behajtó70 2017.04.16. 18:16:02

Nincs jobb? Nagyon nem érted a lényget! De segítünk ezredszer is, habár érezhetően csak provokátor vagy:
1. Nem akarunk illegális bevándorlókat ide! Legálisakat sem! Pont elegen lakunk itt. Nem akarunk kultúraváltást sem, nekünk jó a magunk kultúrája. Persze toleránsak vagyunk más kultúrákkal, de azokat nem vesszük át, és nem engedjük, hogy azokat ránk kényszerítsék. A Fidesz jól megérezte ezt.

2. Úgy gondoljuk, hogy családban élni jobb, mint család nélkül! A családok támogatása, a családi adózás, az új házasok juttatás, a CSOK, mind ezt ismeri el és erősíti. A család - mint alapérték - elismerésére is jól ráérzett a Fidesz.

3. Azt gondoljuk, hogy ha nekünk keményen tanulni, dolgozni kell a tisztes megélhetésért, akkor ne legyen ingyenpénz, meg segílyke a semmiért, mert az a mi munkánkba és tanulásba fektetett energiáink erodálása, semmibevétele. Úgy gondoljuk, hogy ez is megfelelő irányban halad jelenleg.

4. Nemzeti értékeink hangsúlyozása, az erősségeink előtérbe helyezése szintén fontos irány. A magyar ember büszke a magyarságáta. Ezzel sincs ma semmi gond, megfelelő erősségű ennek kommunikálása.

Ezzel szemben mit nyújt a balliberális oldal?

- ez sem jó, az sem jó
- szarok vagyunk, rasszisták vagyunk, nácik vagyunk
- lop a fidesz, szar a fidesz, orbánsátán
- felcsut, stadionok, melegek, cigányok
- brüsszel, brüsszel, európa, európa
- többsávos adózás, vagyonadó, vegyük el a pénzt gazdagoktól (kvázi kulákozás)

Fentiek 100%-osan mennek szembe értékeinkkel: nemzetellenesek, munkaellenesek, családellenesek, országellenesek. A magyar középréteg megerősítése nélkul Magyarországnak nincs jövője. Ezt nem belátni nagy butaság. Vagy szimpla hazaárulás, hoszen a haza jövője ellen való.

Tudod, nem kell ehhez a Fidesz. Ehhez csak a józan paraszti ész kell. És ti ezzel mentek szembe.

De van konklúzió is: mivel a fenti értékek alapértékek, így azok megvédése bármi-áron meg fog történni!

Ugye értitek! Bármi-áron!

fairenc 2017.04.16. 18:16:38

Tetszenek azok a hozzászólások, hogy mennyi helyen keresnek munkaerőt. Valóban. Aktív korú embereket engedtek nyugdíjba (nők negyven év szolgálati idővel), ez magában százezres tétel. Aktív korú emberek százezrei (legyen csak negyedmillió) dolgoznak nyugaton. Közben egyre több az igazi öregségi nyugdíjas. Naná, hogy egyre kevesebb a munkáskéz. Aztán a fejlődés: valóban látszik a stadionokon túl ez-az. De az OECD országokban nálunk az egyik legmagasabb a munkára jutó közteher (nézd a bérlistát úgy, hogy a munkaadói terhek is játszanak). Nálunk a legmagasabb az ÁFA. Mellé népegészségügyi adótól kezdve minden csuda. Gondoltál már arra, hogy amennyi energiát a rezsicsökkentésre fordítottak, miért nem a bérfelzárkóztatásra? Mert akkor nem kiszolgáltatott lennél. Aztán honnan van a pénz a "fejlődésre"? A lenyúlt 3000 milliárd forint magánnyugdíj pénz már unalmas. Az uniós támogatás ezermilliárdjai szintén. De tudsz arról, hogy csak 2016-ban 10 milliárd eurót éltünk fel a devizatartalékból. Annyit, amennyi a 2008 utáni hitelfelvételkor oda került. S miért van ennyi Fidesz szavazó? Mit gondolsz, miért lett ingyenes az MTI hírszolgáltatás, miért nyírták ki a többi hírügynökséget? Miért vásárolják fel a médiát? Hogy ne arról írjanak, hogy hová folyik a pénz, hogy lehet, hogy Vajna kezébe került a kaszinóbiznisz, hogy 2010 után adták el az araboknak a pesti luxusszállókat és nagyértékű épületeket (Gresham, Párisi udvar, Klotild palota, Balettintézet stb.). Hogy ne arról essen szó, hogy került az Orbán-család tágabb érdekeltségébe a turai kastélytól a keszthelyi kikötőig oly sok minden. S ne arról szóljon minden, hogy a második kétharmad egy fura választási törvény eredménye, ami kábé 40 százalék szavazót jelent. Urald a nyilvánosságot és tiéd a hatalom. Feltűnt, hogy Simicskával cikizik a Jobbikot, de 71 milliárdos vagyonát a Fidesznek köszönheti? Feltűnt, hogy Botka azóta közellenség, mióta bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. Hogy Bajnai is csak addig volt közellenség? Hogy Vona már "meleg", migránspárti, amióta szembefordult Orbánnal? Hogy csak azért kirúgnak valakit egy önkormányzattól, mert nem támogatja az olimpiát? A Fidesz valaha fiatal volt és demokrata. Mára mindkettő elmúlt, de csak az első természetes.

Willkommenskultur 2017.04.16. 18:16:41

@BiG74 Bodri: Ez a 'rengeteg' lelépő Angliában azt jelenti, hogy már 2001ben volt ott 13000, most meg különböző becslések szerint 50-85000-en lehetnek magyarok az egész országban.

Hát ez azért nem olyan baromi nagy szám szerintem a 4,2 millió itthoni foglalkoztatotthoz képest 1-2%.

baldoc 2017.04.16. 18:17:20

Azért megnyugtató, hogy a fidesztrollok AZONNAL megjelennek védeni a védhetetlent!
Még Húsvét vasárnap is!!!
Jó keresztény módjára, védeni a bűnözőket és maffiarendszerüket.
Ámen.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:17:37

@élhetetlen: :D:D:D::D
Olyan hülye vagy mint a segg :D:
"Zsoltibácsinak írtam, te válaszoltál, azaz belekeveredtél." Arra válaszoltál amit tőlem idézett, te okos.

" Nem érsz ennyit, de azért elmondom, hogy a kerületben volt legalább kétszáz trafik"
höhöhöhöh, te hülye. Érted egyáltalán mit beszélsz? :D:D:D Volt a lófaszt volt. Minden bolt tartott cigit, de ettől még nem trafik.
"Azt meg azért gondold át, ha van mivel, hogy a 800 ft-os cigi haszonkulcsa mennyivel több, mint a 160 ft-os kenyéré. " Sokkal kevesebb. Tudod, a ciginek hatóságilag szabott ára volt, és 16 forint volt a haszonkulcsa. Azért tartotta mindenki, mert ha nem tart, akkor mennek máshova. Nem volt rajta lófasz hasznuk sem, utálták is rendesen a boltosok, mert relatív nagy pénzt kezeltek borzasztó pici haszonért.
A kenyérnek meg nem volt megszabva az ára, tehát a 160 forintos kenyéren simán lehetett 80 forint haszna.
És igen, nem számított, mert marha jó, hogy van 10 ezer forint bevétele, attól még a haszna 160. Pont annyi, mintha eladott volna egy üveg kólát.

Na, szóval ehhez a témához teljesen hülye vagy, akarsz még szopni kicsit, és még jobban égetni magad, vagy inkább hagyjuk?

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:18:43

@baldoc: Mivel hogy a fidesz szavazókhoz szólt a kérdés miért furcsa? Te mit keresel itt?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 18:20:01

@Zsoltbacsi:

Atya Isten, te fasiszta vagy és téged lefizetett a cigány Zorbán!

egyjózsi 2017.04.16. 18:20:48

@Zsoltbacsi: "Egy csomó ismerősömet kihúzták a szarból a devizahitelnél." - ha semmi mást nem írsz, akkor is ez az egy elhiteltelenít. Devizahiteles vagyok! A többi is szerecsenmosdatás! Nem mondom, hogy menthetetlen vagy, de a menthetetlent kívánod menteni azzal, hogy nem minden rossz, amit a Fidesz csinál. Miért, szerinted a 2010 előtti időkben minden rossz volt? Avagy a Kádár-rendszerben minden elviselhetetlen volt? Ugye, hogy nem. Azzal, hogy még levegőt szabadon vehetünk, azzal, hogy sok ember az egykulcsossal nagyon jól járt, azzal, hogy még nem minden Mészáros Lőrincé, nem lehet felmenteni ezt a gazember, korrupt kormányt! DEMOKRÁCIA! Ha hallottad már eme szót! Nos az kéne, de nincs. S a többi lassan megoldódna. A devizahitelemmel sem lenne baj, ha a Forint nem ott lenne, ahol van, avagy az ígéret szerint bevezették volna az Eurót. Nem sorolom egyenként a tévedéseidet, mert úgysem tudnálak meggyőzni...

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:22:23

@fairenc: "Gondoltál már arra, hogy amennyi energiát a rezsicsökkentésre fordítottak, miért nem a bérfelzárkóztatásra?"
HOGY? Az isten áldja már meg az okos fejeteket, mégis hogyan kellene felzárkóztatni?
Bazmeg, nincs magyar cég, nincs magyar ipar. A multi pedig nem jön ide, ha itt is a német bért kell kifizetni. Szarból hogy lehetne várat építeni?

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:26:31

@egyjózsi: "Miért, szerinted a 2010 előtti időkben minden rossz volt?"
Ezt mondta valaki?
"A devizahitelemmel sem lenne baj, ha a Forint nem ott lenne, ahol van"
Értem. Mondjuk az euró volt 260, most meg 310 20% Ez azért nem annyira nagyon szopás ugye?

És igen, egy csomó ismerősömet kihúzták a szarból. Szar ügy, hogy téged nem, de te nem vagy az ismerősöm.

Le Orme 2017.04.16. 18:27:30

A Fidesz jól kormányoz, szárnyal a gazdaság, a költségvetés helyzete mesés, a jövedelmek növekednek, az elszakított nemzetrészek támogatottak. Jó a helyzet az egészségügyben, oktatásban, mindenhol; harmonikusan működik minden. Ez az oka, hogy ismét 2/3ot fog kapni 1 év múlva.

egyjózsi 2017.04.16. 18:30:20

@Behajtó70: Ugye értitek! Bármi-áron! - írod! Ok. Tehát ti vagytok az igazság, a magyarság, a kereszténység és sorolhatnám a "közjót", igazi letéteményesei! Ha nem ti vagytok hatalmon, az nemzethalál. Ha nem az érvényesül amit akartok, hát felgyújtotok ezt azt a városba. S törvénybe iktatjátok, hogy nektek lehet csak igazatok, s minden csatornának ezt kell sugároznia. Bármi áron! Te nyilván demokrata vagy. BARMI ÁRON! Nem elírás, ha érted...

fairenc 2017.04.16. 18:30:29

@teéjesenmindegy: például úgy, ha a bérre rakodó közterhek nem olyan magasak, hogy te azért nem kapsz magasabb nettót, mert a munkáltató annyit fizet utánad járulékként (idén egyébként csökkent ez a teher, ez azért tény). Az pedig "befektető barát" politikánk jellemzi, hogy nem nagyon jön ide senki. Előbb mennek Szlovákiába, Lengyelországba, Romániába, mert itt kiszámíthatatlan a jogszabály alkotás. Mit tudja egy befektető, hogy két nap alatt nem születik egy mindent felforgató törvény, egyeztetés nélkül. Hét év kormányzás után miért nincs üzleti bizalom? Lásd most a kereskedelmi törvény terveit...

BiG74 Bodri 2017.04.16. 18:31:16

@Willkommenskultur:
Általánosítok? Akár lehet is, bár ha összeszámolom sajnos jó pár hazai egészségügyi intézményhez volt szerencsém, illetve a párom, és párom barátai ápolók, orvosok révén olyanokról is tudok amikről lehet nem is szeretnék.
Az igazság az, hogy nem kívánom egy országhoz sem hasonlítani a rendszerünk állapotát. Viszont szeretném például a fityisz ellenzékben elhangzott kijelentéseihez, mert 7 éve ők vannak hatalmon.

@teéjesenmindegy:
A dk nem is játszott soha, és igen, inkább szavazok egy mikropártra, mint egy hazug, arrogáns tolvajpártra ( lásd fidesz).
A bérekben pedig lófasz kezdődött el. Az egész folyamat ennél komplikáltabb. Bár talán most, hogy az inflációt is elengedi a kurmány lehet, hogy döcög tovább, csak hát nem tudni, hogy populista komcsi kurmány mennyit enged, és mennyit ért meg a gazdaság működéséből. Mert eddig csak addig jutott, hogy lesz közpénzből magán, és hogyan lehet észak koreát játszani európában.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:34:46

@fairenc: " hogy a második kétharmad egy fura választási törvény eredménye, ami kábé 40 százalék szavazót jelent."
Meg annak az eredménye, hogy egyéniben összesen kettő helyet szereztek meg a szocik.

Brumm Brumi 2017.04.16. 18:35:28

@Behajtó70: "Ezzel szemben mit nyújt a balliberális oldal?

- ez sem jó, az sem jó
- szarok vagyunk, rasszisták vagyunk, nácik vagyunk
- lop a fidesz, szar a fidesz, orbánsátán
- felcsut, stadionok, melegek, cigányok
- brüsszel, brüsszel, európa, európa
- többsávos adózás, vagyonadó, vegyük el a pénzt gazdagoktól (kvázi kulákozás)

Fentiek 100%-osan mennek szembe értékeinkkel: nemzetellenesek, munkaellenesek, családellenesek, országellenesek."

Én azt szoktam mondogatni, az agyonvert ballibák ugyebár ormányon voltak az un. rendszerváltás után 12(4+8) évig. A 27-nek majdnem a fele.

És kértem bárkit, mondjon ebből a 12 évből olyan kormányzati intézkedést, törvényt, amire azt lehet mondani, hogy ez igen, lám ez kiállta az idők próbáját, ez megoldotta az országban az energia-, mezőgazdaság-, ipar-,pénzügyi szektor-, kereskedelem-, egészségügy-, hadügy-, oktatás (nem kívánt törlendő) problémáját.
Még egyetlen érdemi válasz sem érkezett.
Mert az mégsem merték hogy a kiárusítás, az állami vagyon elkotyavetyélése majd nyom nélküli felélése, az egészségügyben a molnárlajosok/mengelicaágnesek, az oktatásban az agyarbálintok/hillerpifták bármilyen büszkeségre okot adhatnának.

baldoc 2017.04.16. 18:35:50

@teéjesenmindegy: "Te mit keresel itt? "
Még ma is kirekesztő??
A homogén nemzet kellene??
EGY párt, EGY eszme,EGY vezér, EGY álom, EGYenruha, EGY isten(orbán)!!!!
Ugye milyen szép lenne??

Willkommenskultur 2017.04.16. 18:40:05

@egyjózsi: Szerintem meg pont mázli így utólag, hogy a szoci elqrók bénasága miatt anno nem vezették be az eurót.

Az euró az elmúlt években 1,40ről 1,10re esett a dollárhoz képest, ami minket nem érint szerencsére, mert majdnem mindent az EUba exportálunk, de azért sokat elárul.

Jelenleg a már megszokott görög válságon kívül a bármelyik pillanatban bekövetkező olasz összeomlás vagy a francia kilépés is bedöntheti az eurót és pár német nagybankot, úgyhogy egyelőre nem kell sietni ezzel.

Szlovákiai vagyok eurót használunk ez se nem negatív se nem pozitív dolog, nem értem milyen csodát vártok az eurótól? Attól senki nem fog többet keresni.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 18:40:19

@Willkommenskultur:
Tök jó, köszi!
De nem csak Anglia van.
@teéjesenmindegy:
A deviza favorit a svájci frank volt, ott milyen a változás?

Fekete Pestis 2017.04.16. 18:41:30

1. Sajnos az orbánék dzsentroid magatartása a magyarok fajtajellemzöje - ugye, M.o-n a feudalizmus mintegy 500 éve megrekedt. Sajnos a magyarokra jellemzö, hogy lefele tapos és felfele nyal, ha hatalomra jut, mindenkit eltapos, konszenzusra képtelen - ez az orbánék esszenciája is.

Valamint ha valaki hazaszeretetröl beszél, akkor biztos vagyok benne: olyasmit kéer tölem, ami érdekeimet sérti. Hiszen ha nem sértené, kkor józanul megindokolná, hogy miért kell úgy tennem, ahogy kéri. Abban is biztos vagyok, hogy vannak valakik, akik személy szerint anyagi hasznot húznak abból , ha a hazaszeretetre apellálva olyasmibe húznak csöbe, ami nekem nem az érdekem.

2. Felháborító, hogy az orbánék az eu-t ekézik: onnan jön a pénz és a lehetös;egek. Abból a pénzböl épülnek a 67 cm magas kilátók és a kisvasutak - de ebböl a pénzböl jutottam el Ny-Euba erasmus ösztöndíjjal karrierem elején. Pofátlan cinikusság, amit ezügyben müvel.

3. Csakúgy pofátlanság, hogy Moszkvához közeledik. Az oroszokat 1983-ban utáltam meg. Akkor jött ki a 190es Merci, és én elgondolkodtam azon, hogy szüleim miért Zaporozseccel járják az Ígéretek Földjéenek útjait. 9 éves fejjel rájöttem, hogy ennek végsö soron az oroszok [oppardon"a szovjetek] az okai. Mivel az anyagi jóléthez és biztonsághoz mindíg nagyon vonzódtam, a szovjet elvtársakat secperc megutáltam. Azóta is útálom a kommunistákat és az oroszokat.

Orbánék atomenergiához való vonzalma és a megujuló energia leszarása meg külön röhelyes.

4. Deviszont.!

Emlékszem, hogy a kommunisták [=Gyurcsány, meggyesi] idején az effeektív adó [szja] 52% volt. Meg arra, hogy a gyurcsányinak, mint miniszterelnöknek volt pofája az ország adómorálját szidni - amikor ö még a csillár áfáját is elcsalta. Valamint a 20009ben uralkodó pénzügyminiszter is éppen a válság idején cserélt Audit - volt pofája, míg a mi nyakunkba ingatlanadót akart sózni.

szóval: a kommerek alatt a béerböl élöknek, de jobban keresöknek lehetetlen volt az óriási adó miatt boldogulni - Orbán alatt ez megváltozott. Nemcsak a fideszes tolvajok kereshetnek jól, és az állam nem üti agyon anyagilag a jobban keresö bérrabszolgákat.

5. Migráncsosdi ügyében. sok holland és dán elemzést olvastam arról, hogy a migráncsok mennyibe kerülnek. Hát sokba (DK, 2015: 16 milliárd DKK, NL: 2015: 7 milliárd EUR, N.o, 2015: 223 milliárd EUR).
És mindezt úgy, hogy a multik ( google, amazon, apple, asb) sportot üznek az adóoptimalizációból. Ök nem veszik ki a részüket a költségböl, ránk, középosztályra meg ráterhelik a költ'segeket.
A nyereségükön ott ülnek, nem kutatnak-fejlesztenek annyit, amennyit lehetne ( tudom, nem hatékony ... ), nem teremtenek uj állásokat, csak osztalékot fizetnek. És felhasználják az olcsó munkaeröt - már amennyire fel lehet, hiszen az írástudatlan arabok nem tagozhatók be a posztipari ny-eu-i termelési rendbe. Azonban ugyanezek fogyasztóként Keynesi értelemben keresletet ( így fogyasztást) geneerálnak.
Nekünk meg az arabok miatt megemelkedik az adónk, és a terror elleni harcra való hivatkozással szépen lassan megnyirbálják a jogainkat.

6. Pedig bevándorlásra szüksség lenne - csak nem az írástudatlan kecskeepásztorokra, akik masszívan allahisták és nem illeszkednek be, hanem a képzettekre, akik a kasszából nem kérnek, hanem SzJA formájában oda befizetnek - hogy nekem kevesebbet kelljen majd oda befizetnem. Az ilyen embeereket az EU-ba proaktív módon kellene összevadászni a menekúlttáborokból, Arábiából meg Negriából.
Bevándorlási tesztként 2 feladatot adnék: (1) vezesse le a köegyenlet alapmegoldásár R^n - en és (2) rajzolja le allahot ;)

Összegezve: mind Orbán, mind az ellenzéke egyformán demagóg, korrupt tolvaj. Orbánnak 2 dologban igaza van [ amellett hogy osdi, maradi és a tech iránt nem fogékony]: adót csökkentett és az írástudatlan, baromi sokba kerülö arabok bevándorlása ellen van. Mivel az utóbbi 2 dolog pénzbe ( így jólétbe) vágó, így ( minden demagógiája, bunkósága, ostobasága, Trump és orosz imádata ellenére) legalábbis megfontolandónak tartanám, hogy rá szavazzak. mert az ember a saját zsebének nem ellensége. ;)

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:41:41

@fairenc: Minek jönne ide valaki, amikor lasszóval kell találni dolgozókat?
És haló, valamiből el kell tartani a nyugdíjasokat, az egyetemistákat meg közalkalmazottakat.
Annyira jól hangzik ez a "csökkenteni a munkára rakódó terheket" duma egyébként.

baldoc 2017.04.16. 18:42:19

@Brumm Brumi: "Fentiek 100%-osan mennek szembe értékeinkkel: nemzetellenesek, munkaellenesek, családellenesek, országellenesek.""
Nemzetellenesek??? Az egész világ Orbán ellen fordult.
Munkaellenesek?? Most majdnem 1 millióan kimentek dolgozni innen.
Családellenesek?? Most 2010 óta csökkent a házasság és a született gyereke száma.
Országellenesek?? Brüsszel csak ad nekünk, fidesz kormányunk 40 új adóval csak elvesz tőlünk.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:44:36

@BiG74 Bodri: Jaaaa, tehát a kormány tehet arról, hogy a CHF/EUR árfolyam elszállt, igaz?
Mert ki is Mo legnagyobb kereskedelmi partnere? Svájc vagy az unió? A svájci jegybank elengedte a frankot. Mellesleg fél európa összes gazdasági lapja gratulált Orbánéknak.

baldoc 2017.04.16. 18:47:39

@Fekete Pestis: "adót csökkentett"
Hogyan tud ekkorát hazudni Húsvét vasárnap??????

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:48:10

@baldoc: Tudod, az a kérdés, hogy
"Kedves Fidesz-szavazó, aki eddig eljutottál, töprengj el egy kicsit. Miért is van ekkora tábora ennek a kormánynak?"
Eztán, hogy én, mint fidesz szavazó kaptam egy kérdést, és válaszolok. Meg a többi is. Te csodálkozol, hogy miért írnak a fideszesek. Hozzájuk szóltak.
Te mit keresel itt? Téged kérdeztek? Ha valamelyik blog kérdése úgy kezdődik, hogy "kedves buzik mondjáto el, hogy" akkor én ahhoz nem szólok hozzá.
Ja, nem kell a kirekesztésée duma, szánalmas.

Fekete Pestis 2017.04.16. 18:51:01

@baldoc: SzJA-t csökkentette.
Nem a minimálbérre hanem a magasabb fizetésekre. És megszüntette a diszkriminatív progresszív SzJA-t - ez forradalmi és mintaértékü. ( nekem a zorbán 1.8 mió ft nettó pluszt jelent)
Min bér adójóváirását megszüntette. Nade az "okos" magyarok a min béresek nagy részének zsebbe fizettek ( mertugye milyen jó buli), így valójáaban a jobban keresö, de bérüket elcsalni nem tudó munkavállalók fizették az adót a minimálbéresek helyett is.

baldoc 2017.04.16. 18:52:36

@teéjesenmindegy: "Ja, nem kell a kirekesztésée duma, szánalmas. "
Szóval ez fidesz blog, csak fideszeseknek???

Fekete Pestis 2017.04.16. 18:53:09

@Fekete Pestis:
természetesen högyenlet [ és nem köegyenlet , hahaha] és 23 milliárd [ nem pedig 223 milliárd]

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:54:11

@Fekete Pestis:
Hát, logikus, hogy ha anyád záporjózskát vettek, hogy az oroszokat kell utálni. Nyilván kényszerítették őket.
AZtán az atomenergiát lehet szidni, csak amíg nincs jobb, addig teljesen értelmetlen.
Az pedig, hogy Orbán kiáll az eu káros döntései ellen, nos az egy pozitív dolog. Függetlenül attól, hogy onnan jön-e a pénzt. A főnöködnek sem engeded meg, hogy megdugja az asszonyt, hiába ő adja a fizetést. Arról nem beszélve, hogy a pénz az szerződések alapján jön, nem pedig puszira, jókedvből.

Willkommenskultur 2017.04.16. 18:54:29

@fairenc: a bérre rakódó ktgek csak úgy tudnak csökkenni, hogy az aktív korú népesség minnél nagyobb hányada dolgozik és fizet adót...és minnél kevesebb a segélyes meg az adócsaló.

És az 52%-os adóék le is csökkent 48%ra mára, a 2018ra tervezett járulék és adócsökkentésekkel pedig lemegy 46%ra, amivel a cseheket már utolérjük.

Ezt a potenciált nemigen látom a ballenzékben.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 18:55:22

@baldoc: Nem, pont egy ellenzéki blog, de a fideszesekhez intézett kérdést. Ha én erre válaszolok, az azért van, mert kérdeztek. Te miért? És főleg miért csodálkozol, hogy a sok fideszes válaszol?

Zsoltbacsi 2017.04.16. 18:56:05

@baldoc:

" "adót csökkentett"
Hogyan tud ekkorát hazudni Húsvét vasárnap??????"

Csak a sajat peldammal tudok jonni. Az utolso magyarorszagi fizetesem brutto 500 volt (sima beosztott mernok) Akkoriban nettoban utaltak 263 ezret ezert. Most ugyanez a fizetetes 332 500 lenne nettoban.

Es a legszebb, hogy ti sirtok az adoekrol, nezzuk meg ugyanezt az 500at.
A munkaltato teljes koltsege a szocik alatt 672 volt, most 617....
Tehat mig az elkuroknal a teljes bertomeg 39 szazalekat kapta meg az alkalmazott, most ugyanez a szam 54....

Fekete Pestis 2017.04.16. 18:56:33

@baldoc:
ja igen: ha a baloldal nem a "gazdagok" ellen uszitana ( vagyis azok ellen akik havi 3000 eur bruttót keresnek), akkor akár rájuk is lehetne szavazni. Intellektuálisan szimpatikusabbak mint a köbunkó [ és nem höbunkó, hahaha] fideszesek.
Nade: felelötlenség lenne a pénzt kiengedni a kezünkböl [ baloldal => eztrém magas SzJA => pénzpazarlás], úgyhogy az ember az intellektuális igényeit szépen zsebreteszi és oda szavaz, aki nem akarja megkopasztani.

baldoc 2017.04.16. 18:58:03

@Fekete Pestis: Nőtt az adóterhelés.
Csak a magas keresetűek jártak jól. Ez kb. 10-15% -a a munkavállalóknak, a többi 90-85% az SEMMI magának??
A nyomorult minimálbért 0%-ról 17 %-ra EMELTE!!
2010 óta 40 új adót vezetett be Orbán.
A különadók mértéke éves szinten a GDP 2.5-3%!!!
Maga ezt sikernek tarja??

élhetetlen 2017.04.16. 18:58:17

@teéjesenmindegy: Jaj, elnézést nem mélyedtem el az egymást plagizáló, vagy idéző játékotokban. Akkor átfogalmazom, nem egy hülye két személyben, hanem két egymást tökéletesen megértő hülye. Így jó? Akkor nálad az ész. „Érted egyáltalán mit beszélsz? :D:D:D Volt a lófaszt volt. Minden bolt tartott cigit, de ettől még nem trafik.”. Igen, értem miről beszélek. A trafik az volt, ami hírlapot és cigit árult. Az utcában volt kettő, a Körtéren három, vagy négy, ezért gondolom, hogy az országban több volt kétszáznál. A logikád pedig kikezdhetetlen. A boltosok utálták a cigit, csak azért tartották, hogy a vevők ne menjenek máshova kenyérért. Ha mind utálta, akkor, ha egyik sem tartott volna, akkor kenyérért megint a legközelebbibe mentek volna, cigiért meg a trafikba. De soha nem döntöttek így, a kormány döntött így, ezt ne fogd a boltosokra, és ne mond, hogy ők akarták, és nekik jó. Érdekes, most a Nemzeti Dohányboltoknak megéri, főleg, hogy megemelték a haszonkulcsot az elosztás után, amit ugye, a boltoknál nem tehettek meg. Miért is? Persze, hülye vagyok, mint a segg, bezzeg te okos vagy, mert neked a seggedben is fejed van (Weöres). És, mivel ilyen lángelmék tüzében nem kívánom égetni magamat, kiszállok. De ettől még nem lesz igazad, és okosabb sem leszel. Vége!

Bogyó 2 2017.04.16. 18:58:38

Az a röhej, hogy amikor valaki rámutat a Fidesz-kormány hibáira és elkúrt lehetőségeire, állandóan azzal jönnek, hogy mi volt Fletó alatt. Nem röhejes, hogy ahhoz hasonlítjátok orbán kormányzását, hogy volt egy elkúró, aki miután próbálta felrázni a pártját, hogy tegyenek már valamit négy év elkúrása után, nem tudta maga mögé állítani őket, nem tudta a megszokott szoci mutyistákat letörni, gyenge és erőtlen volt a saját pártjában és többet beszélt mint cselekedett, és mégsem akarta kiengedni a kezéből a kormányrudat, közben a fidesz is folyamatosan hergelte ellene a népet, áskálódott a kormány ellen Brüsszelben, aztán odavágott még egy világválság is, és aztán megindult a széthullás, a szánalmas miniszterelnök-keresés. Na most ehhez viszonyítani azt, hogy egy kétharmados parlamenti többséggel bíró párt, ahol a vezér mögött vasfegyelemmel állnak a pártkatonák, a mai napig adott egy jelentős réteg, aki a szakadékba is követné a vezért és mindig behúzza rájuk az ikszet, jobboldali emberek általában sokkal tekintélyelvűbbek és kevésbé vágynak az önálló gondolkodásra, minden közpozícióba a saját embereiket ültették be, oda is ahova nem illene demokrata felfogású embereknél, és már 8. éve kormányoznak, na most ehhez képest röhej, hogy az a magyarázat, hogy valamit sikerült rendbe tenni vagy emelni a Gyurcsány-időkhöz képest. Esetleg a tatárjáráshoz ne hasonlítsunk?
Ennek a kormánynak minden eszköze rendelkezésre állt ahhoz, hogy kivezesse az országot a válságból és egy élhetőbb, demokratikusabb országot teremtsen, a szociknak sohasem volt ilyen hatalmuk '90 óta és pláne nem ennyi időn keresztül. Sólyomék Alkotmánybírósága anno simán kilőtte a Bokros-csomag egy jelentős részét. Próbálná ma ezt bármelyik elvileg "független" intézmény. Ha ehhez viszonyítunk, ahhoz képest az eredmény szánalmas, sőt siralmas. Nem tudom hol él némelyik előttem szóló, de pl. az 50 ezresnél kisebb településeken semmivel se jobb az életszínvonal mint tíz éve. A közmunkások is mesélhetnek, de a legrosszabb, hogy sokkal nagyobb a kilátástalanság, sokkal valószínűbb, hogy fideszes támogatottság nélkül nem lehetsz sikeres vállalkozó, nem lehet magasabb pozíciód a közszférában. Nehezebb kitörni a születési helyzetből, a korrupció sokkal nagyobb mint a szocik alatt, mert akkor az ellenzék ugrott az ügyekre, ma ugyan milyen lehetősége van belelátni bármibe? A sok központosított beruházás garantálja azok drágulását és a nagyobb lenyúlást. Ma egy nokiás ügy, egy zuschlag-ügy már röhejesen kicsinek tűnik, akkor meg fél éven át ezen verte magát a sajtó, mi ez a vajna, simicska, mészáros-féle ráadásul törvényesített országkirabláshoz képest? És ez folytatódik, legfeljebb most Simicska kiesett a kosárból, ennyi változhat, a keresztapák néha összekapnak.

baldoc 2017.04.16. 19:02:25

@Fekete Pestis: "úgyhogy az ember az intellektuális igényeit szépen zsebreteszi és oda szavaz, aki nem akarja megkopasztani. "
Pont , mint a cigányok egy kiló lecsókolbászért eladják a 4 évüket.

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:04:26

@teéjesenmindegy:
1. "Hát, logikus, hogy ha anyád záporjózskát vettek, hogy az oroszokat kell utálni. Nyilván kényszerítették őket."

Persze. Apámnak több szabadalma volt [ müszaki teer:uleten], ebböl NyEu-ban keresett volna annyit hogy egy 190E-re futotta volna. Nem butikosok, zöccségesek voltak, nem is pártvonalon futttak [ párttagok sem voltak], hanem kutatók voltak.
9 évesen is beláttam, hogy szovjetek => kommunizmus => általános szegénység => nincs Merci. Ilyen egyszerü.

2. "AZtán az atomenergiát lehet szidni, csak amíg nincs jobb, addig teljesen értelmetlen."

Ad 1. Pénzt fejlesztési banktól ( EBRD, EIB, stb) is fel lehet venni, nem a putyin 11tól. A kamat olcsóbb, és bónuszba az orosznak se vagyunk lekötelezve. Igaz hogy úgy kevesebbet lehet lopni, ugye ...
Ad 2. Energetikaiortfoliót kell épiteni. Ugye, a portfolió != minden atom, hanem p.l. van nap ( meg lehet itt dögleni nyáron a melegtöl, ha jól emléxek), szél ( M.o fele kopár puszta, ahol sok szél fúj), stb.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 19:05:41

@élhetetlen: Ne égesd magad a hülyeségeddel.
Ami ujságot árul, az ujságárus. Árult még cigit is. A bolt is azért árult cigit, mert a másik bolt is tartott, és az emberek nem mennek be 2 helyre.
Ennél egyszerűbben nem tudom leírni.
Jani boltja árul kenyeret, tejet meg cigit, akkor Béla boltja is kell hogy áruljon cigit, mert a vevő nem fog elmenni megvenni az egyik helyen a kenyeret, a másik helyen a cigit. Ennél lustább. Ennek ellenére ez nem jó sem janinak sem bélának, mert a cigivel adminisztráció van, szopás, nagy pénzt kell mozgatni, és a haszon csekély.
Na, hagyjuk a cigit, nem értesz hozzá, de semennyire. Felejtsd el, volt 200 igazi trafik az országban. Abból talán 10 az, aki nem folytatja trafikként.
Hozzá meg nyílt 5000 új bolt, ahol alkalmazottak vannak, átlagban 2-3, az 10-15 ezer munkahely.

Willkommenskultur 2017.04.16. 19:05:44

@Zsoltbacsi: És a családi adókedvezményt még nem számoltad bele, már ha jogosult vagy rá.

Ma egy 3 gyerekes átlagkeresetü pár egyáltalán nem fizet SZJA-t, 1%-ot se.

Merlot 2017.04.16. 19:06:16

@Brumm Brumi: Húzzanak bele az eftársak, legyen 2017 a minél több közérdekű temetés éve! :-)

Anyád is köztük lesz?

BiG74 Bodri 2017.04.16. 19:08:06

@teéjesenmindegy:
Csak terelsz. Hogy az Eu tagjai és gazdasági partnerei vagyunk annak momentán semmi köze a deviza kölcsön minőségéhez a felvevő személy szempontjából, de te gyorsan kiszámoltad euróra a növekményt. Gondoltam megteheted a frankra is, persze ez csak kérés volt. A néhány gazdasági elemző pedig nem a devizahitelesek megmentéséért "gratulált", mert azok többsége pont le volt szarva, de innentől titok!

Zsoltbacsi 2017.04.16. 19:09:40

@Willkommenskultur:

HAt igen, nincs gyerekem, azert szamoltam nelkule. De ahogy nezem, az 500nak 75 ezer a szja-ja, tehat 3 gyerekkel en nem fizetnek semennyi szja-t, es meg a (nem letezo)felesegem is felhasznalhatna 24 ezret....

Brumm Brumi 2017.04.16. 19:09:42

A jelenlegi kínálatból ( agyonvert ballibák, Fidesz/Orbán, operettnácik, majdnemzöldek) világos hogy az egyedüli kormányképes erő a jelenlegi.

Melyik manapság az agyonvert ballibák legvadabb rémálma?
Hosszú a lista (és unalmas) ezért aztán csak a legbanálisabbat említeném: a zsigeri, 1993 óta tartó Orbán gyűlöletükkel kapcsolatos .
Ami azóta veszi el a józan eszüket(ha egyáltalán valaha volt nekik ilyen), amióta Orbán szakított a sorosok által neki szánt, "szdsz ifjúsági tagozata" szereppel. Orbánnal kelnek és fekszenek, ő áll minden gondolatuk és cselekedetük középpontjában.Próbálkoztak itthon és külföldi cimboráikkal kinyírni, volt kendepéter és májeraranka meg debreczenijózsef és ferenczikrisztina, popperpéter és kohnbendit meg ronwerber..hadd ne soroljam.
És ennyi, idáig tart a tudomány.
Mert ha egyik ballibát is megkérded hogy jójó, Orbán nem, eddig világos, hanem mondd, mutasd fel akkor helyette a kormányképes alternatívát...akkor nagy kuss következik majd újra az jön hogy igen de az Orbán..:P
Most sem lesz másképp.

Érdekes az is , hogy egyik agyonvert ballibának sem jut eszébe az ami kézenfekvő.
Éspedig hogy azzal kéne kezdeni hogy egy valódi és magyar, nemzeti baloldalt kéne létrehozni.
Mert addig amíg az egész vircsaft nem egyéb mint egy sorosi, gyurcsányi, niedermüleri,újhelyi, jávorbenedeki és hasonlóak nettó hazaárulásaiból áll...
addig bizony annyi esélyük van(lesz) mint lendvai ildikó nénének a Miss Universe manilai döntőben.
A régi proletár internacionalizmus a mai globalizmusnak az elődje, azt a célt szolgálta/-ja hogy a háttérhatalom minél zavartalanabbul avatkozhasson be egy ország belügyeibe.
Viszont sok államban már a baloldal is kinőtte ezt és védi országa érdekeit, lásd akár Ficoékat Szlovákiában, vagy Pontáékat Romániában.

Magyarországnak viszont idáig még ballib hazaárulókból is csakis a legalja jutott.

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:10:04

@baldoc:
Hát tudod, van az a pénz amiért az ember eladja magát. Majd 2 mió nettó ebbe tartozik.

Pluszba: a 90s években, amikor az új 3as BMW kijött, a guta megütött, amikor láttam, hogy minden átvedlett mszp-snek ilyen ( vagy 5ös) van, nekem meg még esélyem sem lehet rá - pont az általános szegénység miatt, amit a kommunizmus ( és az mszmp) okoztak.
Ez elég nagy sokkot okozott : hogy ök mindenkit elszegényitettek de ö maguk kögazdagok lettek a privatizációval.
Ez a sokk még mindig tart: baloldalnak, elszegényítöknek még a környékét is kerülöm, amikor szavazáskor a kockát be kell szineznem ;)

Hála az EUnak és a rendszerváltásnak, most már én is eséllyel kandidálok ezekre az autókra [ na nem az 1983 as e190 re és nem is a 91es 3-as bmw-re , hahaha]

BiG74 Bodri 2017.04.16. 19:10:36

@Fekete Pestis:
Melyik fele kopár puszta, ahol állandóan fúj a szél?

Willkommenskultur 2017.04.16. 19:11:06

@Fekete Pestis: 1. az oroszok és a kínaiak sem kisebb kapitalisták már mint bárki más

2. az oroszok a finneknek is építenek éppen egy atomerőmüvet, de ott orosz tulajdonban is marad, csak a terméket fogják megvenni a roszatomtól - anélkül hogy értenék a területhez, ez legalább annyira függőségnek tünik, mint a hitel.

- de van itt egy csomó olyan tényező amit az átlagember úgysem lát át, egy sima autóhitel is lehet a márka eladásának a segítője, de az is lehet hogy külső finanszírozóval jársz jobban. Az sem mindegy hogy az atomerőmü építését mennyiben, milyen arányban bízzák magyar cégekre, ez is legalább olyan fontos mint a hitel feltételei.

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:16:16

@Bogyó 2:
Ad 1 "aki miután próbálta felrázni a pártját, hogy tegyenek már valamit négy év elkúrása után,"

NEM. Gyurcsányi 2006ban kivetette a szolidaritási 4% os SzJA-t, gazdagnak nevezte az évi 6 mió bruttót keresöket, és a volt pofája a magyarországi adómorált ostoroznia. Mindezt úgy hogy a fittelina es a nomentána cégekkel még a csillárja áfáját is elcsalta.
Ergo: volt egy kögazdag milliárdos, aki min eln akart mindenáron lenni. Ez a milliárdos a jobban keresö bérrabszolgák agyonütésével akarta a hatalmát konszolidálni.

Bemutatta a baloldal lényegéet: ök [baloldal] gyarapodnak, dúsgazdagok. Aki nem dolgozna és keeresni is keresne [bruttót] azt agyonütik az adóikkal, nehogy már ö is jusson valamire.

élhetetlen 2017.04.16. 19:17:32

@teéjesenmindegy: „Szar ügy, hogy téged nem, de te nem vagy az ismerősöm.” Leírtad, ez a mondat az, amiért neked is, és a kormányzatnak is le kéne húzni magát a WC-n. Nem számít semmi, sem szakértelem a pályázatoknál, sem megalapozott igény egy legelőnél, mert van ötszáz birka, az elv, hogy nem vagy az ismerősöm. Ha az ismerősöm, netalán a vejem vagy, akkor az sem számít, hogy lefényképezték a traktorodat a lopott fával, mert az ismerősöm vagy. És hatalmatok tudatában van képed ezt hangoztatni is, és azt mondani, hogy ez így van jól. Persze, ez csak az elszenvedőknek kínos, ti el sem pirultok.

baldoc 2017.04.16. 19:17:40

@Fekete Pestis: "Ez elég nagy sokkot okozott : hogy ök mindenkit elszegényitettek de ö maguk kögazdagok lettek a privatizációval"
Egy órán belül ez a MÁSODIK ordas hazugsága itt!!
Mutasson már egy Mészárost, Habonyt, Garancsit, Vajnát az MSZP-sek közül!!!
Vagy csak egy milliárdost!!.

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:20:53

@Willkommenskultur:
Azért mert a finneknek is építenek "valamit" a ruszkik, még nem jelenti azt, hogy ez egy jó és bölcs üzlet is volt a ruszkiktol atomerömuvet rendelni.

Pláne úgy, hogy a "részleteket" X évre titkosították. Biztos, mert olyan baromi elönyös M.o-nak, azért nem lehet megismerni a részleteket.

Egyébként való igaz, a ruszkik meg a kinaiak is kapitalisták. Csakhogy: a ruszki kapitalizmusban jól tudjuk, hogy mi van - amig a 11társak engeedik addig lehet. Utána nem. Ha tiltakozol, pofán basznak miatta bónuszként. Jó nagy kiszolgáltaatottság, ha nem vagy a haveri kör része.

Na, ez nem kell.

A feudalizmus is csak addig buli, ameddig földesúr vagy. Ha nem vagy az, kifejezetten szívás.

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:23:13

@baldoc:
Pont leszarom a habonyékat.
Én p.l. a müszaki értelmiségre gondoltam a rendszerváltás után.
A bokros féle egyetemi leépitésekre.
A baromi magas szja-ra. Amit pont a balosok csaltak el ( mert minél gazdagabb valaki annál jobban megéri neki offshore adót csalni. Amit a habonyék is csinálnak persze. Csakhogy ök az szja-t is csökkentik ;) )

Bogyó 2 2017.04.16. 19:24:46

@Le Orme: Tedd hozzá, hogy mindenki elégedett, a közmunkások nem is tudják mire költeni a 47 ezret, ami már több is valamivel, a Németországban és Angliában dolgozók csak eltévedtek a szombati buli után és még nem találtak haza, a földeket a dolgos, gazdálkodással foglalkozó kisemberek kapják meg, nő a lélekszám, megállt a falvakból, kisvárosokból az elvándorlás, az emberek látják, hogy a kormánypárt gáláns és teret ad az ellenzéki pártoknak is az ország ügyeibe és bevonja őket az OGY ügyeibe és igyekszik konszenzusosan kormányozni, példaértékű a menekültpolitikája, igyekszik meggyőzni a lakosságot, hogy ne általánosítsanak és tudják megkülönböztetni a helyzetet kihasználó megélhetési bevándorlókat, terroristákat a valódi menekültektől. Igyekszik minél inkább engedni, hogy érvényesüljenek a piaci verseny előnyei, véletlenül se fordulhasson elő, hogy kormányközeli emberek vállalkozásai állami támogatással jutnak piaci versenyelőnyhöz. Nem támogatnak versenyelőnyt adva és korrekt módon minél színesebb palettában terítik az állami pénzeket tudva, hogy azok nem a kormány, hanem az állam pénzei, amelynek az ellenzék is része. Csökkentik a rezsidíjakat, de persze nem úgy, hogy az a bevétel hiányozzon pl a szemétszállító cégek vagy a vízművek bevételeiből, hanem pótolják azt, pénzelve a felújításokat is, tehát nem más izéjével verik a csalánt véletlenül se, hogy ne kelljen központosítani ezeket a szervezeteket se. A KLIK ilyen, de mindenki elégedett vele, az iskolák kifejezetten élvezik, hogy a minisztériumból kérhetnek engedélyt lassan egy kréta megvásárlására. Az önkormányzatok kifejezetten élvezik, hogy nem kell önállóan gondolkodniuk, és a polgármestereknek bőven elég annyi, hogy végrehajtják a pártutasításokat és irányítják a közmunkásokat. Sokkal jobb minden településnek, ha messziről mondják meg nekik, hogy mit hogyan kell csinálniuk és felújíthatnak-e egy járdát. Kifejezetten jó, hogy a kórházakban még pénzzel se jut az ember megfelelő ellátáshoz, minek éljenek túl a pénztelenek, és a kedves igazgatók közpénzből látják el a magánbetegeiket. Mindenkinek tetszik, hogy a kedves vezető falujában hatalmas stadion épült az utcák közé, hiszen szeretjük, ha valakinek több jár mint nekünk és nagyon szép és odaillő az az alkotás. És még sorolhatnánk mennyire jó itt, csodál bennünket mindenki az amerikai elnöktől, az unió elnökén át a német miniszterelnökig és a pápáig, osztatlan az elismerésünk szerte a világon.

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:26:04

@baldoc:
Próbálj konkrétabb lenni és nem a milliárdosokkal foglalkozni ( kb mindkét fél pont ugyanannyit lopott - L. 47 kmilliárdos völgyhíd, túlárazott M6 az alpesi alagútjaival, stb).

Ehelyett próbálj arra koncentrálni, hogy mig a komcsik (=mszp) baromira megemekte az szja-t a narancskomcsik[=fidesz] az szja-t normális nagyságúra vitték le.
Pénz beszél, mszp ugat.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 19:26:51

@baldoc:

"Mutasson már egy Mészárost, Habonyt, Garancsit, Vajnát az MSZP-sek közül!!!"

Leisztinger? Gyurcsany "Piroskaveje" Ferenc? Puch?

Meszaros nekem se szimpatikus. DE! Azert ne felejtsuk el, hogy a szocik meg mindent kulfoldre adtak el, es csak akkor derultek ki a lopasok, amikor elkaptak valakit kulfoldi szamlaval (Simon) vagy amikor a franciak becsuletrendet osztogattak (Meggyesi "Metroszakerto" Peter). Raadasul gondolom te is emlekszel ra, hogy mi volt az epitoiparban akkoriban. Ha nem, akkor megsugom: kb hetente lett ongyilkos egy epitesi vallalkozo, mert a "nemlopos" szocik idejen valahogy mindig csodbe ment a fovallalkozo, es aki az erdemi munkat vegezte szivott. LEhet hogy most nem jo, hogy a Meszaros nyer, viszont a kis ember azt latja, hogy a mindent elkurokkal ellentetben most garantaltan hataridore megkapja a penzet....

Bogyó 2 2017.04.16. 19:27:40

@Fekete Pestis: Ehhez nem lett volna szükség az öszödi beszédre. Lényegtelen részletek ezek, rossz intézkedések. Oké, hogy nem volt alkalmas, de túl egyszerű válasz, hogy ő volt a Sátán és most ezért Orbánnak mindent elnézünk.

Janossz 2017.04.16. 19:28:01

@teéjesenmindegy: Azért, hogy Ti megjártátok Zsoltibátyáddal a Csodaországot, egy kottából dalolva, attól még nem lett ám olyan jó az élet itt.
Minket nem fizettek be arra a kirándulásra.
Így csak annyit mondanék: Roszabbul élünk, mint négy éve. Ismerős? :-)

Willkommenskultur 2017.04.16. 19:28:48

@Fekete Pestis: egyetlen atomerőmüprojektnek a részleteit sem ismerem a világon, és gyanítom mind elérhetetlen, különben a baloldal régen előtúrta volna, hogy lám, ilyen a transzparencia

- persze fogalmam nincs hogy jó 5let-e az oroszoktól venni, de korábban a másik oldal is ugyanebben gondolkodott szóval gondolom semmi más nincs az oroszhiszti mögött csak a szokásos

- szerintem NATO országban az orosznak legalább akkora kockázat hitelt nyújtani mint nekünk felvenni lévén ellenséges katonai blokkba tartozunk komoly feszkó esetén simán bukhatják a törlesztést / bár gondolom ez a hitelfelvétel dolog 30 évre szétrakva fázisokban valósul majd meg

Bogyó 2 2017.04.16. 19:30:43

@Zsoltbacsi: "a kis ember azt latja, hogy a mindent elkurokkal ellentetben most garantaltan hataridore megkapja a penzet.... "

Kurvára nem lát ilyet. Egyáltalán nem volt jellemző, hogy 2007-nem nem kapta meg valaki a fizetését időben, most meg igen. Ha voli is ilyen nincsv általánosan ilyen élmény. És még egyszer, ne Gyurcsány legyen már a mérce 8 év többségében 2/3-os kormányzás után.

baldoc 2017.04.16. 19:30:43

@Zsoltbacsi: "Leisztinger? Gyurcsany "Piroskaveje" Ferenc? Puch? "
Ezekből ki lett milliárdos politikusként??

Janossz 2017.04.16. 19:30:48

@Zsoltbacsi: Csak nem a szép emlékű Vegyépszerről értekezel itt, alvállalkozó-mészárosként?

Fekete Pestis 2017.04.16. 19:38:55

@Bogyó 2:
Az anyagi jólét és biztonság mindennek az alapja.
Az mszp alatt a nem minimálbéres/"okosban"/zsebbe keresö/ milliárdos privatizátor fenyegetve érezte magát az 5X%os effektív SzJA által. Mert látta hogy a leadozott pénz mire lett volna elég. És látta hogy az mszp-sek milyen luxusban éltek. és mindez nagyon mély benyomást gyakorolt rám.

Sajnos a magyar viszonyokat jellemzi, hogy vagy a tolvaj komcsik, vagy a szintén tolvaj hazaffy narancskomcsik uralkodnak - ugyanolyan elvek [ feudalizmus, lefele tapos, nulla konszenzus, mi kutyánk kölykei, stb] alapján. Amig a fidesz nem emel adót, nagyon megfontolandó a rá való szavazás. ;)

@Willkommenskultur: Közpénz. többen kikérték a részleteket ( p.l. költségvetés), erre fel titkosították.
Oroszhiszti: (a) orosztól M.o soha a büdös éeletben jó dolgot (= pénz, lehetöség) nem kapott. EUtol igen. (b) nyugtalanitana, ha olyan országgal haverkodna az országom, amelyik országban az ellenvéleményt egy liftben leadott lövéssel honorálják ( politovszkaja). (c) putyin ugy is gondolkodhat, hogy ahogy lerohanta Ukrajnát ugy lerohanja Mo-t. Abban bizik h a nato nem segit, illetve el tudja az olajcsapot zárni.

Ezért lenne jó látni a feltéteeleket: lehet h. jó uzlet, csak az orosznak elonytelen és az orosz nem jarul hozza a kozzeteetelehez.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 19:38:58

@baldoc:

"Ezekből ki lett milliárdos politikusként??"

Csak nem akarod letagadni mondjuk Puch Laszlot, az mszp penztarosat? Epp most tokesitette fel a nepszarat, egesz veletlen hazautalt a becsi szamlajarol egy milliardot....
Gyurcsanyt szerintem nem kell bemutatni, mint emlitettem regen mindenki ugy hivta a hata mogott, hogy a "Piroskaveje"
Leisztinger 2 legnagyobb mutyija: Hungest Hotels, Pick....

Bogyó 2 2017.04.16. 19:39:08

@Brumm Brumi: Na, ez is hülye megdöntendő mítosz. Mit értesz kormányképesség alatt? Hogy van annyi szavazójuk, mandátumuk? Vagy hozzáértésük? Mert az előbbit ők intézik így, lesöpörve a demokratikus szabályok jelentős részét. Szakértelem Tállaikkal, Németh Szilárdokkal? Akármelyik parlamenti párt tudna így kormányozni, hiszen a szakmai munkát a kormánytisztviselőknek kellene biztosítaniuk, és valamiféle jártassága van nekik is a politikusi szerepre. Pont azért volna nehéz, mert a fidesz független intézményekbe beültetett emberi folyamatosan végeznék az aknamunkát.

Laci A Lakli 2017.04.16. 19:39:17

Egyik rokonom igencsak Fidesz szavazó. 3 gyerekes fiatal családban élnek mindkettőjüknek van diplomája a rokonom IT-s és nem is rosszul csinálja PHD stb.
Nos nekik volt egy devizahitelük, egy autóra és egy lakásra. Most mivel már megvan a harmadik gyerek fognak építeni egy házat CSOK-ból (a régi devizahiteles lakás -ami már forintalapú, átmegy a agyi nevére).
A gazdagréti lakásukat, meg kiadják albiba...
Tehát gyakorlatilag több, mint 20 millió plusszal zárják le a kormányzati ciklust. Egykulcsos adó is nekik kedvez, az adójóváírások, nagycsaládos kedvezmény stb.
Szerintem őket annyira nem mozgatja meg a ballib ájvék...
Mert ők mit éreztek az "elmúlt nyolc évből"?
Növekvő hiteltartozás, családi bizonytalanság, hogy nincs GYES/GYED nem tudnak gyereket vállalni, növekvő adóteher stb...
Én teljesen megértem, hogy ők miért teszik oda az X-et és miért kérik meg a nagyikat, hogy hova X-eljenek. Nálunk a családban elég jó kis párbeszédek szoktak lenni, választások idején egy-egy közös ebéd alatt olyan mediterrán stílusban. De mi nem nézzük, hülyéknek őket, nem vagyunk leereszkedőek velük!
Ja egy másik rokonom meg azt mondja (vidéken jogász az elátkozott lelkületű :D), hogy nem érti, hogy a baloldal miért csak olyan dolgokkal foglalkozik és tesz a rivalda fénybe ami igazából egy szűk kör problémája. Lásd a CEU-ba sem a tiszaugari kőműves Jóska fia fog járni. Azonban Jóska mivel kiürült az ország és kőművesből már hiány van boldog, hogy most sokkal jobban keres, mint az "elmúlt nyolc évben"...
Szóval azt látom, hogy aki családos felsőközéposztálybeli azt is jobban megszólítja a Fidesz meg azt is aki vidéki alsó-közép rétegbe tartozik. Az elit az állami megbízások miatt már úgyis csak Fideszes :D
Bukni fog-e ez a rendszer? Á fenét...

ecover 2017.04.16. 19:41:09

Kedves ellenzék ti is a jobbra szavaznátok ha lenne.

Willkommenskultur 2017.04.16. 19:43:31

@Fekete Pestis: Hát én teljesen máshogy látom az ukrajnai konfliktust, nagyon egyoldalú orosz agressziónak nevezni azt szerintem.

baldoc 2017.04.16. 19:45:57

@Zsoltbacsi: "Ezekből ki lett milliárdos politikusként??"

baldoc 2017.04.16. 19:48:59

@Laci A Lakli: "Bukni fog-e ez a rendszer? Á fenét... "
Pedig bukni fog!
Mert mocsok a rendszer és működtetői.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 19:51:14

@baldoc:

De ha nem tetszik, akkor Baja Ferenc?

baldoc 2017.04.16. 19:54:31

@Zsoltbacsi:" Puch peldaul? "
12 év MSZP-SZDSZ kormányzás alatt CSAK EGY, azaz EGY darab MSZP-s milliárdos lett???
Hűha!!
Na, de 2010 óta hány új milliárdos lett??
pl. Lázár, Rogán.
Orbánról már ne is beszéljünk.

élhetetlen 2017.04.16. 19:56:57

@teéjesenmindegy:
„ Felejtsd el, volt 200 igazi trafik az országban. Abból talán 10 az, aki nem folytatja trafikként.”. Hát, túl vagyunk azon a határon, hogy megkérdezzem, hogy hülye vagy, vagy engem nézel annak. Ez a tíz az, aki nem folytatja trafikként, ez akkora ordas hazugság, hogy nem hiszem el, hogy elhiszed, tehát valami bődületes f@szságot védesz, és ez ellen nincs ellenszer. 5 000 új bolt a régi húszezer helyett, mennyi új munkahely. Ja. Csak kérdezem, hogy hogyan kapott valaki öt Nemzeti Dohányboltot, ha az összes volt trafikos (tíz kivételével) a helyén maradt? Mert azt továbbra sem fogadom el, hogy az országban kétszáz trafik volt, maximum, és ez az új ötezret, ezt csak úgy csinálták, hogy legyen, mert nem igaz.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 19:59:26

@Bogyó 2: "És még egyszer, ne Gyurcsány legyen már a mérce"
Akkor tőled is megkérdem, hogy mégis ki a bánattal kéne összehasonlítani a jelenlegi kormányzást? Hm?
Ne az előző kabinet legyen a mérce. Akkor ki? A szomszéd?

BiG74 Bodri 2017.04.16. 19:59:38

@élhetetlen:
Lehet városonként gondolta, mert nálunk ennyi trafikost biztos tönkretettek.

Mr. Rustical 2017.04.16. 19:59:58

Ami azt illeti, az előző két választáson pont nem rájuk szavaztam, de most lehet, hogy mégis a Fideszre fogok, mert:
1. Megint előkerült a magyarellenes hergelés. Azt hittem, eljárt az idő a "23 millió román jön ide levenni a becsületes emberek munkáját (ha ismerős a SP-ból: they took our joooobs)", meg "összeomlik a nyugdíjrendszer a külhoni állampolgárok miatt" típusú narratívák fölött, már csak azért is, mert se 23 millió román nem jött ide, se a rendszerek nem omlottak össze ezidáig - most mégis újra elővettétek a témát. Baromi unalmas, és nem erőst mutat túl az elmúlt 25 év ostoba politikáján, hogy már megint a határon túli magyaroktól kell rettegjen a nép. Már aki nem a migránsoktól szeret inkább rettegni. De lehet mind a kettőtől is egyszerre.
2. Katasztrofális a baloldalról belengetett gazdaság-politika. Nem nagyon hiszem, hogy a "fizessenek a gazdagok" valóban a gazdagokra célozna. Egy három gyerekes család még 1 milliós havi költségvetéssel sem nevezhető gazdagnak semmilyen szinten, márpedig ha ebből a gazdagadóból bevételeket akartok, akkor a félmilliós költségvetésű családokat is ignecsak meg kell sarcolni. Főleg, ha az ágazati különadókat is kivezetitek, mert ettől leszünk baromi versenyképesek. Ahelyett is fizessenek majd a "gazdagok", vagyi mindenki, aki minimálbér fölött keres bármit.
3. A Momentum és társai nem sokat tudnak azon kívül, hogy utájjuk Orbánt. Ez kevés, és komolytalan, még egy Szirizára se elegendő. Aki arról kiabál nyilvános tüntetésen, hogy diktatúra van, aztán három nap múlva megint arról kiabál egy nyilvános tüntetésen, hogy diktatúra van, az alapvető fogalmakkal nincs tisztába. Kárád János fejét rugdaltátok volna a Clark Ádám téren 1966-ban, vagy 1986-ban, rögtön megtudtátok volna, mi az a diktatúra. De ki lehet próbálni Phenjanban egy Kim Ir Szen fejjel, vagy a minden liberális kvintesszenciája, Justin Liberális Trudeau által nagyrabecsült Castro család Kubájában is lehet próbálkozni.
Szóval összességében ez a baloldal ugyanolyan katasztrofálisnak tűnik, mint az eddigi összes 1919-től 2006-ig. A baloldali kormányzások egytől egyig katasztrófát okoztak, most is hasonló az előszél.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 20:00:30

@baldoc:

Nem ezt mondtam. Mindegy, en a sajat zsebemre szavazok, nekem elvileg kb havi 70be kerulne ha visszajonnenek a ballibak. Raadasul soha nem volt meg ilyen jo kulfoldon magyarnak lenni, az osztrak munkatarsaim irigykednek, mert nekik csak a ballibsi Faymann es van der Bellen jutott... Es mielott letagadnad, nezd meg barmelyik Orbanfikazo ujsagcikk alatt a forumot, a helyiek 90 szazalekban Orbannak adnak igazat.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:01:57

@Laci A Lakli: Tehát azt állítod, hogy aki tanult és dolgozik, az jobban él? De akkor min vitatkoztok az ebédnél?

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:05:11

@élhetetlen: HÚSZEZER TRAFIK VOLT EBBEN AZ ORSZÁGBAN? :D:D::D:DD:
Még ekkora marhát. Hát komolyan, aztán abból hogyhogy egyet sem lehetett látni, hülyegyerek?
Na, hagyjuk, hülye vagy fiam, takarodj haza :D:D:D

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.16. 20:05:54

@Bogyó 2: Pont ezzel nem foglalkoznak sokan! Anno a sima 50%-os többség is csak alig volt meg (az is az SZDSZ-szel), most bármilyen törvényt megszavazhatnak. Ahhoz képest harmatgyenge a "teljesítmény".

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:07:17

@BiG74 Bodri: Na, gyere te is a trafikokkal. Csak miért 20 ezret hazudtok, miért nem rögtön kétmilliót?
Semmi más nem volt ebben az országban csak trafik..
Istenem, de ostobák vagytok, bazmeg.

Laci A Lakli 2017.04.16. 20:11:59

@teéjesenmindegy:
Családi ebédnél min nem lehet vitatkozni? :D

Willkommenskultur 2017.04.16. 20:13:07

@Tökönrúgott Feleségek: 'Anno a sima 50%-os többség is csak alig volt meg (az is az SZDSZ-szel), most bármilyen törvényt megszavazhatnak. Ahhoz képest harmatgyenge a "teljesítmény".'

- márcsak ezért sem szavaznék a sorosista progresszív fartúrók és az őskomcsik meg a nácik nyilván szupererős koalíciójára Orbán ellenében, már ha lesz ilyen

baldoc 2017.04.16. 20:13:21

@Mr. Rustical: "Ahelyett is fizessenek majd a "gazdagok", vagyi mindenki, aki minimálbér fölött keres bármit. "
Szóval a milliós keresetű is ugyanannyit fizessen (%-san), mint a minimálbéres???
Maga szerint SEMMI különbség gazdag és szegény között?
Melyik az életerősebb azonos kiadásoknál?
Miért kell támogatni a gazdagot a szegény rovására?? 1 kulcsos adó kb. 500 milliárdos kiesés. Mit gondol a gazda vagy a szegény adózók miatt??

Laci A Lakli 2017.04.16. 20:14:57

@baldoc:
Nem érted, az ember alapvetően a saját dolgaival foglalkozik.
Ha azt látja, hogy jobban él, akkor nem fog annyira változtatni. Bukni akkor fog a NER, ha majd tényleg megint akkora lesz a munkanélküliség, mint ahogy a szocik zárták...
Ettől viszont jelenleg elég messze vagyunk...

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:16:23

@Bogyó 2:
"Ennek a kormánynak minden eszköze rendelkezésre állt ahhoz, hogy kivezesse az országot a válságból és egy élhetőbb, demokratikusabb országot teremtsen, "
AHam. Tudod, a nép, a körülmények meg a lehetőségek ugyanazok maradtak. Szóval nem tűnt el a ködben az egymillió hatosztályos, dolgozni nem akaró cigány, nem tűntek el a nyugdíjasok. Olajat sem találtak Bázakerettyén. Az államadósságot sem engedték el.
Imádom, hogy a baloldal a szoba közepére szarik, aztán elkezd sírni, hogy büdös van.
Minden lehetőséged megvan, hogy csinálj egy multicéget, aztán lenyomd igazságos versenyben a volkswagent. De ezt nem a kormány fogja megcsinálni. Nem az a feladata

BiG74 Bodri 2017.04.16. 20:18:23

@teéjesenmindegy:
Nem jövök a trafikokkal, nekem egy sincs, meg nincs is miért oda mennem, részemről elengedhetjük a témát nehogy agyidegzsábát kapjál itt nekem!

Willkommenskultur 2017.04.16. 20:18:41

@Laci A Lakli: Nyilván bukhatna a NER, ha NEMZETI lenne a baloldal és teljesen új lenne minden arca és a háttéremberei is, és mondjuk kicsit szolidárisabb lenne a szegényekkel a közepesek kárára.

Ha ezt nem a régi arcok mondanák akkor ennek lehetne bázisa, és Vonáék erre próbálnak meg rámenni. Persze Simicska őmögöttük is ugyanúgy kérni fogja a részét mint Orbánék mögött de nem lehet más a politika.

Zsoltbacsi 2017.04.16. 20:20:32

@baldoc:

"1 kulcsos adó kb. 500 milliárdos kiesés. Mit gondol a gazda vagy a szegény adózók miatt??"

2005ben vegeztem az egyetemen, es az elso munkahelyemre brutto 220ert vettek fel. Ezzel a "hatalmas" fizetessel a szocik szerint en voltam a gazdag, en voltam a burzsuj geci akit szenne kellett adoztatni.... (125nel jott be a masodik 38 szazalekos kulcs.... )

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:20:49

@baldoc: "Szóval a milliós keresetű is ugyanannyit fizessen (%-san), mint a minimálbéres???
Maga szerint SEMMI különbség gazdag és szegény között?"
Na figyelj te hülye barom.
HA ugyanakkora az adókulcs, aki 10 szer annyit keres, az 10x annyit is fizet.
És a kiadások jellemzően a szegény minimálbéresekre megy el. A szegény befizet 50 ezret, és felhasznál a közösből 100at. A nagy gazdag pedig befizet 500at, és visszakap esetleg 100at. De leginkább semmilyne támogatást nem kap.
Ja, és azokról beszélsz, akik tanultak, dolgoznak, és értéket teremtenek, és ezért kapnak egy európai bért. Zavarátok még őket is el az országból.

BiG74 Bodri 2017.04.16. 20:23:44

@baldoc:
Alapjában véve az egykulcsos adó nem azt jelenti, hogy egyformán fizetnek, mert a gazdag 16%-a az az alap fügvényében sokkal több lehet, mint a szegényé, ez ugye egyszerű. A kérdés az, hogy az egykulcsos adó, milyen rendszer része. Azt hiszem itt veszett el a fityisz demagóg populista politikája. Nem rossz dolgaik lennének, ha nem tolnák mindig túl a szekeret.

Willkommenskultur 2017.04.16. 20:27:22

Lehet hogy 2018tól 9% lesz az SZJA kulcs ami már a legalacsonyabb az EUban.

A pénz megvan rá Varga szerint, csak azon tökölnek hogy több felé rakják e vagy tegyék bele ebbe, mert más népvidámításra akkor nem marad.

Willkommenskultur 2017.04.16. 20:32:30

@baldoc: @teéjesenmindegy:

Nekünk elsősorban a szlovák, román, lengyel, cseh adórendszerrel kell versenyezni, nem az osztrákkal.

A szlovákok már 2004 óta egykulcsos adót fizetnek, nekünk 2010ig kellett várni erre. Ficoék aztán 2kulcsosították, de nem MSZP módra, hanem havi 3300 euró fölött jött be a 25%os kulcs, alatta 19% van. Na ennek viszont csak jelképes haszna van mert bevétel nincs belőle. Ott is túl kevesen keresnek a limit felett.

baldoc 2017.04.16. 20:38:03

@teéjesenmindegy: Teljes hazugság amit ír. Vagy csak buta.
"De leginkább semmilyne támogatást nem kap."
Ugye, maga nem Magyarországon él?
A szegény nem tudja kivenni a támogatását teljesen, mert nincs annyi jövedelme, mint a mi a teljes támogatáshoz kellene.
"Zavarátok még őket is el az országból."
Maga most a fideszről ír?

prolee 2017.04.16. 20:42:42

@teéjesenmindegy: Igen! :)))) És van olyan DEMOKRATIKUS választójogi rendszer Európában, amely szerint most ez a két szoci üldögélne a Parlamentben. :)))))

Laci A Lakli 2017.04.16. 20:43:27

@Willkommenskultur:
Mondjuk az Orbán leváltásanak a gátja maga baloldal, mert nem tud megújulni. Ha meg jelentekzne valami új erő lásd LMP, az sem tudja kinőni a fővárosi közeget. Így marad a Jobbik, a Jobbik viszont nem tud betörni a fővárosba... Szóval elég kacifántos ez a dolog.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:49:53

@baldoc: A szegénynek bazmeg ott az orvos, a közoktatás, a rendőrség, az utak, a bkv, a segély, meg minden. SZerinted ezeket mégis ki fizeti? Nem az adó, te szellemi toprongy?
A gazdag tizszer annyit fizet be, de nem használ fel több közszolgáltatást mint a szegény. Sőt, jellemzően kevesebbet, mert ő nem bkv-zik, a gyereke nem kap ingyenkönyvet meg kaját a suliban, és esetleg elmegy magánorvoshoz. Magyarul, ha tízszer annyit fizet, akkor is kevesebbet vesz ki a közösből. DE bazmeg, sarcoljuk halálra, mennyire igazad van.
Hát azt kell támoatni, aki baszott tanulni egész életében, lusta volt dolgozni, kivágták az összes munkahelyről, aztán most mélyszegény. Ezeket kell támogatni rendesen, hogy szaporodjanak. Köszi, ebből nem kér az országnak azon része, aki rendesen dolgozik. Ezért nem szavazzuk vissza a szocikat soha. Pont elég volt, hogy ezt csinálták 12 évig.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 20:50:53

@baldoc: A szegénynek bazmeg ott az orvos, a közoktatás, a rendőrség, az utak, a bkv, a segély, meg minden. SZerinted ezeket mégis ki fizeti? Nem az adó, te szellemi toprongy?
A gazdag tizszer annyit fizet be, de nem használ fel több közszolgáltatást mint a szegény. Sőt, jellemzően kevesebbet, mert ő nem bkv-zik, a gyereke nem kap ingyenkönyvet meg kaját a suliban, és esetleg elmegy magánorvoshoz. Magyarul, ha tízszer annyit fizet, akkor is kevesebbet vesz ki a közösből. DE bazmeg, sarcoljuk halálra, mennyire igazad van.
Hát azt kell támoatni, aki baszott tanulni egész életében, lusta volt dolgozni, kivágták az összes munkahelyről, aztán most mélyszegény. Ezeket kell támogatni rendesen, hogy szaporodjanak. Köszi, ebből nem kér az országnak azon része, aki rendesen dolgozik. Ezért nem szavazzuk vissza a szocikat soha. Pont elég volt, hogy ezt csinálták 12 évig.

sztd 2017.04.16. 20:58:06

"Csak azért szavazol rájuk, mert nincs jobb? Én ezt is aláírom."

Most őszintén. Hosszan akartam írni arról, hogy a korrupció (mint tényleges vád) miért kamu - röviden: nem azért, mert nincs, hanem, mert nem egyedi és nem releváns. Csakhogy fölösleges lenne erről írni.
Ha a Fidesz a legjobb, akkor evidens, hogy rá szavaznak, akik szavaznak. Ha lesz egy ugyanolyan jó (ami nem magától lesz, hanem annak fel kell társadalmilag is épülnie), akkor pedig rá fognak szavazni (csak azért, mert unják a Fideszt).

Szóval a kérdést nem a Fideszt-szavazóknak kellene feltenni, hanem a többieknek, hogy miért nem Jobbik/MSZP szavazók?

prolee 2017.04.16. 21:05:21

@Fekete Pestis: Én is akkor voltam ifjúházas albérlő 11 évig(!), amikor a volt komcsik kiprivatizálták alólunk az országot.
Hát...., azt én sem felejtem el nekik S O H A.

élhetetlen 2017.04.16. 21:09:05

@BiG74 Bodri: Te egy rendes, jó szándékú ember lehetsz, de teéjesenmindegy ezt írta, „@élhetetlen: HÚSZEZER TRAFIK VOLT EBBEN AZ ORSZÁGBAN? :D:D::D:DD:
Még ekkora marhát. Hát komolyan, aztán abból hogyhogy egyet sem lehetett látni, hülyegyerek?
Na, hagyjuk, hülye vagy fiam, takarodj haza :D:D:D”, hát ez nem arról szól, hogy csak hogyan gondolta.

élhetetlen 2017.04.16. 21:16:59

@teéjesenmindegy: „Hát komolyan, aztán abból hogyhogy egyet sem lehetett látni, hülyegyerek?”. Hát jó vagy, kinyírták őket, aztán mégsem látod őket? Ez szerinted mit igazol? Tudsz még okosat kérdezni, hülyegyerek?

BiG74 Bodri 2017.04.16. 21:24:08

@élhetetlen:
Értelmes ember nagyon jól tudja mi történt ebben az országban a nemzeti dohányboltok létrehozásának égisze alatt. A számok pedig semmit nem fognak változtatni az aljas történéseken, pláne egy elhivatott fidesznyiknél.

Fiká Zoltán 2017.04.16. 21:28:20

Akkor íme pár indok, hogy miért szavazunk a belátható időn belül továbbra is a Fideszre:

1. A magyar balliberális oldal tönkretette a gazdaságot és majdnem Görögország sorsára juttatta az országot a szociális demagógiájával. A Fidesz kézben tartja a gazdaságot és megpróbálja azt a magyar érdekeknek megfelelően fejleszteni, nem kiárusítani az első külföldinek piacként, ahogy a baloldal tette.

2. A magyar baloldal továbbra is ellenségnek tekinti a középosztályt és megsarcolná azt a többkulcsos adóval, ingatlanadóval és mindennel, hogy az inproduktív rétegeknek kedvezzen. A komcsi reflexek még ma is ugyanúgy élnek bennük, lásd Botka. persze mindig azzal jönnek, hogy csak az igazán gazdagokat akarják jobban megadóztatni, de aztán valahogy mégis az ország 50%-át sikerül megsarcolni. Ebből nem kérek, nem azért volt rendszerváltás, hogy megint bevezessük a szocializmust. És hagyjuk azokat a demagóg hazugságokat, hogy aki gazdag, az csakis lophatta, mert tisztességesen nem lehet meggazdagodni Magyarországon. De lehet, kemény munkával sokra lehet vinni, nem mindenki bűnöző, aki sikeres. Ugyanolyan hányingerkeltő ez a politika, mint a kulákozás volt régen.

3. Korrupció. Van, volt, lesz, és? A baloldal is ugyanolyan korrupt volt, az új baloldal is ugyanolyan korrupt lenne. Ennél több kell.

4. EU-ellenesség. Régi balos fantazmagória, hogy az EU jaj de jó nekünk, kár, hogy nem igaz. Az EU nem jótékonysági intézmény. A felvételért és EU-pénzekért cserébe kvázi kiárosítottuk a piacunkat és a képzett munkaerőnket a fejlett nyugati cégeknek, tehát drágán megfizetünk minden úgynevezett előnyért. Németország meghosszabbított munkapadja lettünk, mezőgazdaságunk csak nagyüzemi nyersanyagtermelést folytat, élelmiszeriparunk leépült, és ez pont így jó a nyugatnak. Szó sem volt arról, hogy valaha is felzárkózhatunk életszínvonalban Ausztriához, tettek róla a csatlakozási feltételekkel, hogy soha ne is legyen esélyünk rá. Az meg csak a hab a tortán, hogy a német EU-biztos bevallotta, hogy az EU-támogatások is a német cégek zsebeibe vándorolnak vissza, azért sem lehet szó a megszüntetésükről.

5. Haza, család, férfiak és nők, gyermekek. A balliberális oldal mindegyiket elpusztítással fenyegeti. A feminácik eszelős férfigyűlölő hangulatkeltése folyik folyamatosan a libsi médiából, ami szembefordítja a nőket a férfiakkal, holott nyilvánvaló, hogy a nemek közti harmonikus viszony szükséges egy egészséges kapcsolatok kialakulásához. A melegházasság elfogadásával, ami a liberálisok fő célja, a házasság mint intézmény lényegében elpusztulna, mert onnantól bármilyen csoport követelhetné magának a jogot, hogy az ő viszonyukat is nevezzék házasságnak, jönnének a bigámisták, a többférjűségben hívők, és ha minden házasságnak számít, akkor semmi sem házasság, sikerült a társadalom egyik alapintézményét lerombolni. A III. világbeli, Európával ellenséges kultúrából származók betelepítésével új szavazórétegeket akarnak importálni, az őshonos népességet lecserélni, kiszorítani és a homogén nemzetállamokat szeretnék lerombolni a liberálisok, mindennapjaink részéve emelve a terrorizmust és elvetve egy potenciális iszlamizáció és polgárháború magvait. Az elmebeteg és hazug gender-ideológia oktatásba való beépítésével pedig magát a nemi identitást veszélyeztetik alapjaiban, mentális beteggé nevelve az új generációt. A biológiai nemtől független társadalmi nem mint olyan nyilvánvaló képtelenség, ha egyszer az emberek 99,7%-ánál egybeesik a kettő, a gendertanszékeket mégis ezt a képtelen baromságot oktatják, és elhitetik a szerencsétlen diákokkal, hogy nem számít a biológiai nemük és az objektív realitás, egyedül a szubjektív érezésük határozza meg, hogy melyik nemhez tartoznak. A drágalátos genderidióták hormonterápiára és a kések alá küldenék a gyerekeinket, aztán tehetetlenül tárnák szét a karjaikat, és a gonosz intoleráns társadalomra mutogatnának, amikor mindezen csodálatos terápia ellenére 10 év múlva öngyilkosok lesznek ezek a szerencsétlen, megnyomorított emberek, miután rájöttek, hogy hiába minden, sosem válhatnak igazi nővé vagy férfivá, mert a kromoszómáikat nem tudják átműttetni.

Ennyi indok elég lesz?

teéjesenmindegy 2017.04.16. 21:30:34

@BiG74 Bodri: Na mi? Mesélj, mi történt szerinted. Hány trafikot ismertél előtte. Hm? Tudom, húszezret, mi?
20 ezer ember abból élt, hogy cigit árult, 10 milliónak. Minden 500. ember trafikos volt, mi? Tényleg mindenkit ennyire hülyének néztek?

teéjesenmindegy 2017.04.16. 21:38:08

@Fiká Zoltán: Azt még az EUhoz hozzátehetnéd, hogy nekünk mint teljes jogú tagnak jogunk van beleszólni dolgokba. Ez felfoghatatlan a ballibeknek, akik addig érnek, hogy szó és hang nélkül engedelmeskedni kell, és csinálni amit mondanak.

David Bowman 2017.04.16. 21:56:25

A Tutiblog a múlt héten megírta. Azért vaze, mert az alternatíva a rövid futamidejű nemzethalál lenne. lehet életemben először én is a Fideszre fogok szavazni. Pedig szivesebben akasztanám őket.

arturdent 2017.04.16. 22:00:31

Üdv!
Sokan sokmindent leírtak már.. Először is kedves blog iró irtad, hogy az EU eltart minket. Ez úgy ahogy van tévedés, azzal, hogy a jóval erősebb nyugati országok előtt kinyitottuk a gazdaságunkat ezt fizetik meg. A szocik alatt szinte minden rezsit a nyugatnak fizettünk. Telefon= Telenor/Vodafone/DT/UPC . stb. villany: Eon, a gázszámlát is külföldi cég szedte. A kaja javarészét, Tesco-ocean, aldi stb árházakban vesszük. A Bank rendszerről ne is beszéljünk. Alig van komoly magyar cég. A szocik fő bűne, hogy kiárúsították, privatizálták gombokért az országot. A cikked elején a fidesz privatizációjáról beszélsz, ez is netto baromság. Az elmúlt 8 évben inkább próbáltak visszaszerezni dolgokat és magyar cégeket helyzetbe hozni. Ti nem látjátok, hogy tkp a nyugat rabszolgái vagyunk, kb 1/3 áron mint ha kint dolgoznál. Ezt a beilleszkedést persze olyan jól csinálták, ha kivonulnának akkor kb Afganisztán szintjére esnénk. Ennek volt fő szekértolója a bal lib oldal. Ezért én sosem fogok rájuk szavazni. Ami az Orosz barátságot illetti. Persze Putyinnak nincs túl jó sajtója. De ki volt aki tulajdonképpen szétcseszte az egész közel keletet, ki a felelős a nyomorért a régióban és a ránk szabadult terrorizmusban. Elsősorban az USA, kicsit olvass utána mit csináltak Afganisztánban, Irakban stb. Az oroszok inkább csak saját nemzetiségeiket próbálják védeni, de nem utaznak több ezer km-t, hogy lebombázzanak valami szerencsétlen országot mert az épp nem ugy muzsikál ahogy az USá ban elképzelik. Az, hogy nincs demokrácia? Hát én nem érzem. próbálj rákeresni az USa civil törvényeire. Ott pl a külföldiek által szponzorált civilszervezeteket, idegen ügynököknek tekintik. A magyar szabályozás jóval szelidebb az övékénél. Szerintem próbálj egy kicsit szélesebb látókört növeszteni és talán te is fejlődhetsz egy kicsit.

Pop40 2017.04.16. 22:05:57

Jó a poszt, de ez.... "Kedves Fidesz-szavazó, aki eddig eljutottál, töprengj el egy kicsit."
Ezzel az erővel azt is kérhetnéd, hogy gondolkodjon :-) Nem arra tartja Vitya.

Ha arra kérnéd, hogy repüljön két kört a ház körül, nagyobb esélyed lenne a sikerre.

Pipas 2017.04.16. 22:47:37

"Miért is van ekkora tábora ennek a kormánynak? Mit tettek érted vs. ellened?"

Idén megint adót csökkentettek, ennek megfelelően ebben az évben 1,4 millió forinttal fogok kevesebb adót fizetni mint tavaly. Idén körülbelül 5%-ot kell fizetnem összesen a jövedelmem, a társadalombiztosítás, a nyugdíjjárulékra és a nyereségre.

Közben az árak nem szálltak el, elég jól kordába tartják az inflációt és a kamatok is megfizethetőek.

Hát én ezért szavazok rájuk, mert a szocik azt ígérték, hogy sokkal több adót kell majd fizetnem. Én meg azt nem szeretném.

Pipas 2017.04.16. 22:56:17

@baldoc: "Szóval a milliós keresetű is ugyanannyit fizessen (%-san), mint a minimálbéres???"

Mindig csodáltam ahogyan a baloldali ellenzék megőrül az arányos választási rendszerért miközben foggal körömmel küzd az arányos adózás ellen. :D

Persze már páran elmondták, hogy miért baromság ez az "ugyanannyit fizessen", úgyhogy ezt hagyom is.

Pipas 2017.04.16. 22:59:03

@csentecsa: Csak anyázni jár ide, mert itt megteheti. Otthon elveri a felesége, a kocsmába meg leüvöltik a fejét. Ez maradt neki.

konrada 2017.04.16. 23:00:49

Eltöprengtem.
... és ja.
Ki az a hülye, aki a rosszabbat választ ja?

putris72 2017.04.16. 23:21:05

@baldoc: Leisztinger Tamás,Gyurcsány, Puch,Koka ,Kapolyi,Várszegi,Bajnai,és még sokan mások!Korrupció:4-esmetró,Quaestor,K@h,simens,szeviép,BKV,Pécsi buszok kiszervezése,Malév,kormányzati negyed,autópályák,Bőven 1000 milliárd fölött van a kár!Te,és ti itt Mészáros Lörinceztek??Vajon föltűnt,hogy 2002-2010 között jobboldali vállalkozás labdába sem rúghatott uniós pénzért vagy állami megrendelésért!Csak baloldali,vagy multicég!Senki más!Vajon miért nem tiltakoznak most a magyar vállalatok,és mondjuk a gazdák?Ja mert egyenlők az esélyek!Hu ez korrupció!Vajon miért nem tiltakoznak az emberek?Hát mert jól és jobban élnek!Mond 2010 előtt hányszor tudott egy átlagod család pár napra el menni?Nem tűnt föl,hogy évek óta folyamatosan az előző évi rekordokat döntik meg a szállóhelyek az országban?És nem külföldi turisták,hanem a magyarok utaznak többet évente kikapcsolódni!

kzami · http://mainapom.blogdreams.com/ 2017.04.16. 23:28:19

@teéjesenmindegy: Most te tényleg a trafikmutyit akarod megmagyarázni ? Te a föld alatt élsz az összes fityesz haverodal együtt és a varangykirály valagát nyalod.

teéjesenmindegy 2017.04.16. 23:56:34

@kzami: nem, hát tudom én, hogy igazatok van, és 20.000 trafik országa voltunk.

Pop40 2017.04.17. 00:15:33

@csentecsa: Fideszzombi dumál -nekem- előregyártott panelekről. :D
Igazad van, ennyit tudok. Szajkózom, mint a papagáj, hogy Magyarország jobbanteljesít, meg So ros so ros so ros.

Mesélj még! :-)

Pop40 2017.04.17. 00:20:29

@Pipas:

Szép és megható ez a családi életképed, de ne vetítsd ki rám.
Így azért emberileg valahol megértem - ha el nem is fogadom - hogy életed lehetősége, mikor kocsmatöltelékként fikázhatsz egy CEU-t :-)

Használd ki, nem sok ilyen lehetőséged lesz a májrák előtt.

Pop40 2017.04.17. 00:25:56

@kzami:

Te még nem tudtad?
Azért Soros a hibás. Hihetetlen, hogy ezt még van, akinek meg kell kérdezni.

Soros és Gyurcsány szövetkezett a trafikok ellen, de szerencsére Viktor megvédte őket. Ezért kell kinyírni a CEU-t, mert a nemzet függetlensége idegen erők támadása alatt áll.

Tizenötmillió Magyarok 2017.04.17. 00:49:10

"HOGY LEHET AZ, HOGY HA MA LENNÉNEK A VÁLASZTÁSOK, A FIDESZ((-KDNP)) MEGINT 2/3-OT KAPNA?"

Hogy miért szavaznék még mindig rájuk, mert szerintem zseniálissan vezetik az országot.
A 2010-es államcsőd után fele ennyivel is elégedett lettem volna, mint amit 7 év alatt elértek.
Persze a jó kormányzás mellett, az is komoly érv, hogy a balliberálisokra SOHA SEMMILYEN körülmények között sem szavaznék, mert HAZAÁRULÓ BŰNÖZÖK !!!

BŰNÖZÖK !! És választoként, ítéletet hozok !!

Bünös a 23 millio románozos határontuli magyarok elleni gyűlöletkampányban !!
Bünös a magyarok ellen elkövetett 2006-os rendőrterrorban.
Bünös az ország Olimpiájának megbuktatásában.

Az ítélet pedig :: HÁROMSZOROS ÉLETFOGYTIGLAN !!!!!!!!!!!!
Vagyis amíg a balliberálisok léteznek, vagy élek, addig biztossan nem szavazok rájuk,
És ez szorozva hárommal.

De lehetne még ítélkezni az 56-os forradalom vérbefojtásáért, vagy Európa iszlamizációjának segítéséért is.

Kék Géza 2017.04.17. 02:25:09

Valami döbbenetes anyagot hoztak/hoztatok össze, köszönöm szépen! Örülök, hogy több oldal rálátását is tudom olvasni. Köszönöm, hogy nem volt durva anyázás a kommentekben, de ha lehetne még egy kicsit kevésbé arrogánsan. Mindenkinek lehet véleménye, mindenkinek lehetnek félreértései, c’est la vie.
Próbáltam összegyűjteni a lényeges pontokat az elhangzottakból, hogy objektív információgyűjtésbe kezdhessek. Már az „objektivitás” is kényes dolog, mert kezdő adathalászként nem bízom senkiben (csak a KSH-ban és az Eurostatban). De majd gyakorlom.
Szó volt az ápolók béréről, ez (a fizetesek.hu comb. calculon.info) nettó 110000 forint magasságában ingadozik. 2016-2019 egy bérduplázás folyik, de már alig maradtak itthon, munkaerőhiány van. Itt el is jutottunk a kivándorlásig: 2009 és 2015 között megnégyszereződött. És nagyobb arányban vannak a diplomások és a fiatalabb korosztály a kivándoroltak között. A II. és III. Orbán-kormány alatt kb. 160000-en mentek el a hivatalos adatok szerint (2015-ig, 2016 még feldolgozás alatt).
A béremelkedés az elmúlt években elmaradt a többi visegrádi országtól, és a gazdaság növekedése is alacsonyabb. (Hozzá kell tennem, hogy a szocialista kormányok alatt még durvábban kevesebb volt.) Ugyanakkor az egykulcsos adó miatt az alacsonykeresetűek 8-10 ezerrel kevesebbet kapnak nettó. És nagyon nem mindegy, hogy 85000 vagy 95000.
A földgáz világpiaci ára most tényleg a padlón van (10 éves visszatekintésben). 2008-ig durván drágult (a szocik alatt… így nem lehet csökkenteni), de akkor esésnek indult, a mélypont 2016 elején volt, pont a rezsicsökkentések után. (tozsdearnyek.hu)

Lajos Csánó 2017.04.17. 06:03:53

@Fekete Pestis: Mint a neved is mutatja, te az ország fertőző,és sok estben halálos ellensége vagy!

Pipas 2017.04.17. 06:40:15

@Pop40: "Használd ki, nem sok ilyen lehetőséged lesz a májrák előtt. "

Nem iszom, nem dohányzom, kocsmába nem járok. Kávét sem nagyon iszom.

Willkommenskultur 2017.04.17. 07:09:16

@Kék Géza: kiegészíteném

'Szó volt az ápolók béréről, ez (a fizetesek.hu comb. calculon.info) nettó 110000 forint magasságában ingadozik.' - nem mindegy hogy sima vagy diplomás ápolókról van szó

'Itt el is jutottunk a kivándorlásig: 2009 és 2015 között megnégyszereződött. És nagyobb arányban vannak a diplomások és a fiatalabb korosztály a kivándoroltak között. A II. és III. Orbán-kormány alatt kb. 160000-en mentek el a hivatalos adatok szerint (2015-ig, 2016 még feldolgozás alatt). '

- a pontos képhez az is hozzátartozik, hogy minden térségbeli országból nagyobb arányban mennek nyugatra az emberek
- és az is hogy a magyar kivándorlás kétségtelen növekedése ellenére még mindig többen érkeznek bevándorlóként mint amennyien elmennek, a mérleg pozitív

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

www.tradingeconomics.com/hungary/net-migration-wb-data.html

'Ugyanakkor az egykulcsos adó miatt az alacsonykeresetűek 8-10 ezerrel kevesebbet kapnak nettó. És nagyon nem mindegy, hogy 85000 vagy 95000.'

- nyilván kevesebbet kapnak mintha nem adóznának, de többet kapnak nettóban mint 2010ben plusz az infláció

Pop40 2017.04.17. 07:47:13

@Pipas:

Akkor ezek szerint minden rásegítés nélkül, magadtól vagy ilyen hülye? :0

tompus 2017.04.17. 08:23:55

A kedves szerző szerint mégis melyik pártra kellene szavazni? A szocikra? Köszi, ők elkúrták. A jobbikra? Azt azért nem. A törpepártokra? Mi értelme?

Kék Géza 2017.04.17. 08:37:07

@Wilkommenskultur
Reflektálva: ápolók díja egy középérték, közép- és felsőfokú végzettségűek egyben (a csoportonkénti átlagról csak a 2016-os béremelés előttről találtam statisztikát, és nem tartottam jogosnak arra hivatkozni)
Csehországgal hasonlítottam össze a kivándorlásunkat (hasonló méret, hasonló fekvés) és sokkal kevesebben mentek ki.
A nettó minimálbér 8-10000-rel való csökkenését pedig a 2010 előtti adóviszonyokhoz képest mondom.

Kék Géza 2017.04.17. 08:38:15

@tompus
Én is bajban vagyok ezzel a kérdéssel, Fidesz, Jobbik, MSZP nálam is kiesett...

Tökönrúgott Feleségek 2017.04.17. 08:48:18

@Willkommenskultur: "márcsak ezért sem szavaznék a sorosista progresszív fartúrók és az őskomcsik meg a nácik nyilván szupererős koalíciójára Orbán ellenében, már ha lesz ilyen " háááát, ez is egy hozzáállás :)

Willkommenskultur 2017.04.17. 08:48:57

@Kék Géza: Egy diplomás ápoló ismerősöm 130 nettót keresett persze évtizedes gyakorlattal és sok müszakpénzzel szóval le is lépett Angliába még 2011ben, dolgozott kint a szakmájában is és a vendéglátóiparban is de idén hazajött bár nem a szakmájában dolgozik.

Általában azok elégedettek Angliában akik vagy diplomások és a szakmájukban is dolgoznak - ez a kisebbség - vagy vidéken élnek, nem Londonban. A 6,5 fontos minimál órabér Londonban kurva kevés annyira elszálltak az árak kint.

Egyébként a csehektől tényleg kevesebben mentek nyugatra, mint a magyarok közül, de ők a kivétel, a lengyelek, románok, és a szlovákok és a horvátok is nagyobb arányban migrálnak. Itt vannak a becslések a külföldi illetőségü britekről: en.wikipedia.org/wiki/Foreign-born_population_of_the_United_Kingdom

2017.04.17. 09:01:14

@Pipas: @Kék Géza: @putris72: Vérzik már az orrod, batyufasz. Agyvérzést kapsz ettől a vergődéstől, pedig a rettegéstől már agyhúgykövet kaptál. Félj csak az egész fideszes maffiával együtt, mert egyszer úgy is el kell számolni minden gazembernek, aki bűnözőket segített a hatalomba vagy támogatta őket. Keress ügyvédet és ha tüntetők mellett járkálnál (ha nem lennél gyáva), kerüld a lámpavasak közelségét.

2017.04.17. 09:51:08

eddig még nem szavaztam a fideszre, de egyre inkább érik (és minél hangosabbak vagytok, annál inkább), és ennek semmi különösebb oka nincs, csak annyi, hogy azt szeretném, hogy ti soha többé ne kerüljetek kormányra, mert abból a magyar dolgozó embereknek még soha semmi jó nem származott

2017.04.17. 10:07:19

ja és közben olyan dolgokkal csábítotok, hogy fikáztok, mert magyar vagyok (vagy keresztény vagyok); hogy nekem támadtok és az árokparton faszt verő indoeurópaiaknak adnátok a pénzemet miközben a kizsákmányolókat még jobban támogatnátok; megerőszakoltatnátok a migránsokkal családom nőtagjait stb stb

2017.04.17. 10:27:20

@baldoc: szóval szerinted az ingyenélőknek meg a többitzsebbe minimálbéreseknek járjon minden ingyen?

putris72 2017.04.17. 10:38:07

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Mi ez a fenyegetőzés??Ahogy el nézem neked van tele a pelusod!Itt csak ti fenyegetőztök folyamatosan kb 7 éve! Mért is lenne fidesz maffia?A börtönök szocikkal,és szdsz-es politikusokal vannak tele!Nem pedig fideszesekkel !A baloldal kormányzásai alatt ment a z ország mindig csődbe,ők tusoltak el mindig mindent!Baloldali politikusok,és újságírók vájkálnak politikai ellenfeleik magánéletébe,és írnak mondanak,állítanak becsmérlő dolgokat!Természetesen a szólásszabáság nevében!Mi van zavar,hogy visszanyal a fagyi?Ha balib meg rongál egy plakátot akkor az véleménynyilvánítás?Ha egy jobbos akkor meg bűncselekmény??

nemecsekerno_007 2017.04.17. 11:12:18

A mostani baloldal gyakorlatilag az MSZMP utódpártja.

Már szinte mindent leírtak arról a kommentekben, hogy miért nem szavaznak rájuk. Nagyjából ennyi.

Én asszem még sose szavaztam a Fidesz-re, de 2018-ban valszeg rájuk fogok. Az MSZP-re se szavaztam soha, de már biztos nem is fogok. Szavaztam MDF-re, LMP-re, Centrum Pártra még talán még az SZDSZ-re is egyszer, de erre már nem emlékszem.

Szóval 2018-ban valszeg a Fideszre szavazok mert szükség van arra, hogy egynél több ciklusban menjen az ország nagyjából ugyanabba az irányba. Ha a politikusok néhány alapvető kérdésben konszenzusra törekednének, akkor lehetne más pártra is szavazni. De amíg az ellenzéknek annyi a programja, hogy "váltsuk le a patás Orbánt" addig nincs nagyon más választás. És 2020 után az Eu-s pénzek vissza fognak esni, ez mindenkit érinteni fog, ki kéne találni mit reagáunk rá. Ha erre nincs válasza/megoldása a Fidesz-nek, na akkor fog bukni. De a helyükre nem a mostani ellenzék fog bekerülni, az az egy biztos :)

teéjesenmindegy 2017.04.17. 11:56:51

@Kék Géza: Szóval te itt a neten megnézted, hogy mennyit keres az ápolónő.
Nekem meg ott mondta a rokon, hogy mennyit keres. Asszem neki hiszek.

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.17. 12:26:31

A magyar minden agymosás ellenére nem hülye- pontosan tudja, hogy kik lennének a Fidesz alternatívája- és mit is hoznának:

www.youtube.com/watch?v=-LD2BGT26qI

József Körmendy 2017.04.17. 13:07:27

"Csak azért szavazol rájuk, mert nincs jobb?" Nem azért mert a baloldalt zsigeri módon gyűlölöm !

cabeza 2017.04.17. 13:50:27

Ma kisboltban vasarolva a radio szolt, a kormanyzati konzultacioje, mar nem viccelve, komolyan az volt az erzesem hogy valami orwelli vilagban vagyok. Eloszor jon a megfelemlitesi szoveg, dramai zene, terrorizmus. Aztan osszekotik Brusszellel hogy ok a gonoszak, allitsuk meg. Hihetetlen. Lassan komolyan gondolom, hogy azok akik meg mindig a fideszt istenitik, maximum 60-as IQ-val rendelkeznek, hogy igy beszopnak mindent.
Alapbol is ironikus hogy a FI-desz ellen nagyon sok fiatal most az utcara ment. Ha most latna a fiatal Orban az oreget, azt mondana, hogy olyan mint a kesobbi Kadar es szembekopne magat. Kiveve ha alapbol mar ilyen volt es az egesz csak egy szinjatek volt.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.04.17. 13:56:20

Es kire kellene szavaznyi tessen mondani?mert az nem derül ki

2017.04.17. 14:05:28

Orbán EU ellenessége az a diktátor, akit egyenlőként kezelnek. Itt is hogy polgározott, amikor erre volt szüksége, mert mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak, ám ESZE ÁGÁBAN SINCS azokat teljesíteni. Valószínűleg Európát akarja, ez a migránsellenesség pedig a SZEGÉNY migránsok ellen irányul, ám pontosan azt mondja, amit a nyugati közvélemény VALÓJÁBAN gondol. Az Orbán-probléma lényege, hogy MÉG ROSSZABB JÖN, ha hiszel neki.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.04.17. 14:37:23

A poszt jó, értelmes, mértéktartó, és még a kommentek is átlagban meglepően korrektek. Kellemesen csalódtam, mert már csak csipesszel nyúltam hozzá, annyira elszaporodott az ilyen helyeken a visszataszítóan ostoba és tartalmatlan fröcsögés.

A poszt nem próbál választ adni az alapkérdésre, és ez is jó. Az ellenzék sajtófigyelői gondban lehetnek az elemzéssel, mert ez az utóbbi két-három évtized legfogósabb kérdése, és csak a butákat lehet megetetni egy megszokásból odavetett orbánozással.

Tényleg, miért inkább ők, mint mások? Hiszen a lopásban – persze azért nem mind lopás, amikor nem az ellenzék hívei kapják a zsíros megbízásokat – eléggé pofátlan mértéket értek már el, és nekem is tele van már a tököm ezzel az egész bandával. Kétség sem fér hozzá, hogy akik most ellenzékben vannak, amint elhelyezkednének a tűz körül, elkezdenék a saját zsebeiket tömködni. Ez így megy, az ember ilyen. Te is ezt tennéd. Én is. A mértékben lenne egyéni különbség az újak között.

Abban is igaza van sok kommentelőnek, hogy azok, akik Orbán ellen ágálnak, elég hatásosan hitették el az emberekkel, hogy itt minden rossz. Ez nem igaz. Épülnek, javulnak dolgok, ami vidéken talán feltűnőbb, de a fővárosban is látszik, ha valaki korrektül, az ellenséges hangulatát egy időre lenyelve körülnéz. Lehetne jobb is, de a költségvetési kassza nagyon szegény, például azért, mert annyian csalnak az adókkal. Te ismersz adóügyeskedőt? Én igen, többet is. Jelentsem fel? Konkrét kárt okozok vele másnak, aki barátom. Ilyenkor mit lehet csinálni? Anyám nagyon beteg. Az orvosnak adtam borítékot, hogy ne várassa több órán át, hogy válaszoljon a telefonhívásra, hogy készségesen utalja be őt az extra beavatkozásra, ami néha szükségessé válik. Mit kéne tennem, kérjek tőle számlát? Feloldhatatlan probléma.

De ez így volt régebben is. Kutatok magamban, hogy mi szól Orbán mellett, annak ellenére, hogy nagyon, nagyon bántóan szabadon hagyja a jó embereit, hogy azok kedvükre nyomják meg a ceruzát a beruházások elszámolásainál, a fölösleges költségek kiutalásakor.

Nekem egy dolog marad: az ellenállás a bicskanyitogatóan fenyegetőző EU-hatalmasokkal szemben. Itt van most ez a Konzultáció. Orbánék meghúzták a plafont a közműdíjakra, a nyugati tulajdonosoknak nagyon fáj az extraprofit elvesztése, így tehát az EU szerint Magyarországon ismét veszélybe került a demokrácia, a sajtószabadság, az antiszemitizmus és a homofóbia egyelőre talonban maradt, ki tudja, meddig. Orbán eddig zseniálisan taktikázott, nagyon vékony kötélen táncolt, és még áll az ország. Nekem erre szükségem van ezután is.

A sajtószabadság eltiprásával kapcsolatos huhogás mindaddig közröhej marad, amíg erről naponta értesülök a média több csatornáján is, néha akár uszítóvá hamisítva tényeket is, bántatlanul.

A demokrácia megszűnése eddig engem nem akadályozott, ezért nem tudok miatta sírni, nem ismerem a problémát. Ha kormányellenes lennék, valószínűleg érezném, hogy csökken a támadási lehetőségek készlete, ha valóban úgy van. Ez most nekem nem tud tényezővé válni. Az államgépezet üzemel, a hivatalok hivatalkodnak, ebben semmi sem jobb, sem rosszabb, mint bármikor. Úgyis én vagyok alul, ezen nem fog változtatni semmi és senki, sajnos.

A migránsok az utolsó, komoly ütőkártya. És az bizony erős érv. Amit az ellenzék is harsog a híreiben, és a kormány is, az biztos, hogy tényleg megtörtént. Ha mindössze ennyit nézek az egész ügyben, akkor eddig én meg voltam védve egy csomó idegen szemléletmódú, követelőző, használhatatlan. esetenként erőszakos jövevény szabad szétáramlásától az országban. Az ellenzék mindezt szeretné rám szabadítani. Hogy használhatatlanok, az biztos, mert Németországban is csak néhány tízezret sikerült közülük munkába állítani, erről az ő miniszterük panaszkodott az ottani sajtóban.

A terrorizmus bennem kevéssé kötődik a migránsokhoz, de a tényeket azért nem szabad elutasítanom. És tény az, amit MINDEN híradó bemond. Robbantanak, gázolnak olyanok, akik az Európa határát ostromló tömegek mögött bevallottan álló, gyilkos hajlamú szervezet híveinek nevezik magukat. Sok rossz történik még, de ezek is megtörténnek. Az már a migránsok baja, hogy ezek a terroristák őket keverik rossz hírbe. A követelőzés helyett azzal kellene foglalkozniuk, hogy megszerezzék az együttérzésünket, szimpátiánkat.

Orbán, a szemlátomást hozzáértő szakértőivel a háta mögött ettől eddig véd engem. Az ellenzék azt követeli tőle, hogy adja fel a védelmet. Akkor ez egy nagyon fontos különbség. És kénytelen vagyok őket választani, pedig örülnék, ha nem így lenne. Nálam ez az ábra.

DONÁLD TRAMP 2017.04.17. 15:57:42

@Androsz: "EU szerint Magyarországon ismét veszélybe került a demokrácia, a sajtószabadság, az antiszemitizmus és a homofóbia egyelőre talonban maradt, ki tudja, meddig."

Azt te csak hiszed, hogy az antiszemitizmus nem jatszik. Mar tobb Europai politikus, es maga a CEU dekanja is azt nyilatkozta, hogy a menekultellensesseg az valojaban az Orbanek antiszemitizmussa miatt van.
Mivel hogy valojaban nem is azert tamadjak Soros Gyorgyot, mert segiti , a menekulteket, hanem a zsidosaga miatt, es az antiszemita politikusok azert menekult ellenesek, mert egy zsido tamogatja oket.
Vagyis aki ellenzi az illegalis bevandorlast, az naci, holokauszttagado, antiszemita.

BiG74 Bodri 2017.04.17. 16:05:21

@Androsz:
Ó anyám, boldogok a lelkiszegények, mert ővék lesz a mennyek országa. Sokáig tartott ez a pacifista hangvitelű orkbán gyantázás megírása? Esetleg többen hoztátok össze? Azért köszönjük!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.04.17. 16:14:40

@BiG74 Bodri: Hát nem is a magadfajtának szántam.

@DONÁLD TRAMP: Én is antiszemita vagyok. :-)) A magam béketűrő módján, ahogy az emberek általában, hagyományosan, sok-sok éve. Egyébként negyed-nyolcadrészt zsidó is vagyok, ahogy az emberek általában. :-D És ki ne venné észre, hogy Soros is zsidó? De az persze sík hülye, aki ebben a dologban is a zsidógyűlöletet látja, főleg hogy valójában a zsidókat itt alig gyűlöli valaki. Nem baj, a külföldi lapok között is mindig akad egypár, amelyik nem szégyell hülyének lenni.

BiG74 Bodri 2017.04.17. 16:32:16

@Androsz:
Huh, akkor jó, kezdtem félni, hogy valamit kell kezdeni a rózsaszín tüllbe burkolt vaskos baromságokkal, de így nem kell foglalkoznom vele, nagyszerű!

snorbi 2017.04.17. 20:14:10

@teéjesenmindegy: Mily meglepő, hogy szinte totál egyformát írtatok ;)

snorbi 2017.04.17. 20:22:54

@teéjesenmindegy:

> -Minden ismerősömet kihúzták a szarból a devizahitelnél.

Mindezt a többi ember adójából ugyebár... mekkora balfék volt, aki nem vett fel devizahitelt (pl. mert elgondolkodott, hogy jó-e az neki), hisz így kimaradt a nagy kaszálásból!
És még a magánnyugdíjat is lenyúlták a teljesség kedvéért...

David Bowman 2017.04.18. 10:30:32

@m54: Hát nem. A mennyiséget is oda kellett volna írni.
süti beállítások módosítása